Kon najavio da se povlači, PR služba ne zna ništa o tome

Prenosimo sa portala Nova.rs

Epidemiolog dr Predrag Kon objavio je na svom Fejsbuk profilu da je vreme da se povuče i prepusti drugima da vode pandemiju, a na taj potez su ga, kako je naveo na, naveli napadi na njega i Krizni štab, posebno nakon prodora korona virusa u Gerontološki centar u Nišu.

“Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim”, napisao je Kon na Fejsbuku.

Kon je na Fejsbuku napisao da je po društvenim mrežama video da su glavni krivac za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu on i stručni tim.

“Koliko vidim po Fejsbuku glavni “krivac” za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. “Ratove” neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje… Sve najbolje”, napisao je dr Kon.

Predrag Kon jutros je bio nedostupan, a njegovi saradnici iz PR službe Gradskog zavoda za javno zdravlje nisu imali preciznije informacije Uz to, Kon je bio gost Jutarnjeg programa na TV Pink, ali nije eksplicitno pomenuo ovaj post na Fejsbuku.

Nova.rs pokušala je da stupi u kontakt i sa članicom Kriznog štaba i zamenicom direktora Instituta “Batut” Darijom Kisić Tepavčević, ali nije uspela – nije bilo odgovora ni na poziv ni na poruku.