Vučić: Poziv za sto evra koštaće 10 ili 20 dinara

Prenosimo sa portala Nova.rs, 24.4.2020.
Piše: Milica Rilak

Predsednik Aleksandar Vučić je izjavio da se odustalo od isplate po stotinu evra svim punoletnim građanima pošto su se "neki tajkuni" žalili da im je to ponižavajuće i da će novac odbiti.

Na pitanje novinara N1 da li će njegovo obećanje o isplati sto evra svim punoletnim građanima biti ispunjeno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je da će biti ispunjeno utoliko što će svi penzioneri i oni koji primaju socijalnu pomoć dobiti taj novac od države automatski.

“Što se ostalih tiče, malu izmenu, odnosno obavezu da se telefonom ili klikom potvrdi da želite tih sto evra, uneli smo zato što su se brojni tajkuni žalili preko vašeg i drugih medija, da oni ne žele tih sto evra, da je to za njih ponižavajuće”, dodao je Vučić.

On kaže da je procenio da treba da ostavi taj novac državi, pa neće okrenuti  broj telefona.

“A to je sve što treba da se uradi – samo okrenuti broj telefona, što je poziv koji košta 10 ili 20 dinara. Ako je to problem, onda stvarno ne znam – mislim da nema ničeg prostijeg i jednostavnijeg nema nego da pozovete, ništa ne treba da pričate, dobićete novac”, rekao je Vučić, i tako nam otkrio da se “poziv za sto evra” plaća, odnosno da građani treba da plate da bi dobili novac od države.