Ani Lalić, novinarki Nova.rs, isekli gumu na automobilu

Prenosimo sa portala Nova.rs

Napadi na našu koleginicu, novinarku portala Nova.rs Anu Lalić, ne prestaju od momenta kada je bila uhapšena zbog pisanja o stanju u Kliničnom centru Vojvodine, a poslednji u nizu dogodio se juče ujutru, nakon što joj je neko probušio gumu na automobilu u Novom Sadu. Lalićeva se trenutno nalazi u policijskoj stanici i daje izjavu povodom ovog događaja.

Novinarka portala Nova.rs, koja se na meti orkestriranih napada nalazi već nedeljama, kaže da je jutro oko 11 sati krenula na teren svojim automobilom, kada je ustanovila da joj je neko probušio gumu.

“Jutros sam oko 11 sati krenula na teren novinarskim poslom, ušla u dvorište svoje zgrade gde nam se nalazi parking i sela u automobila i krenula. Tada sam čula zvuk kako nešto grebe po betonu. Zaustavila sam automobil i izašla iz vozila, kada sam iza zadnje leve gume videla da viri komad metala. Pokuašala sam da ga izvučem, ali je bio duboko usađen”, kaže Lalićeva.

Kako navodi, s obzirom da automobil pet dana nije pomerala iz dvorišta i činjenice da se već nedeljama nalazi na meti raznih pretnji i napada, odlučila je da, uz konsultaciju sa svojim advokatom, ceo slučaj prijavi policiji.

“Policija je obavila uviđaj i pregledali su moj automobil, kao i celo dvorište kako bi eventualno videli da li je pomenuti predmet možda mogao da se sam od sebe zarije u gumu. Ipak, nisu pronašli ništa. Nakon toga su došli kriminalistički tehničari, koji su izvukli komad oštrog metala iz moje gume. Ono što je bitno jeste da postoji video nadzor u zgradi i policija je zatražila od predsednika kućnog saveta da se pregledaju sve kamere unazad pet dana, koliko nisam pomerala automobil iz dvorišta”, navodi naša novinarka.

Kako dodaje, želi da veruje da je ovo slučajnost, ali s obzirom na sve što joj se dešava u proteklom periodu, plaši se da ovo samo nastavak napada koji na nju traju već nedeljama.

“Nisam htela da se izlažem riziku i prećutkujem ovaj detalj i stoga sam ceo slučaj prijavila policiji. Osećam se konstatno u pripravnosti da nešto može da mi se dogodi zbog svega što se dešava i stalno sam u grču”, kaže Lalićeva i dodaje da će nakon istrage biti poznate sve okolnosti ovog slučaja.

Inače, i sredinom prošlog meseca novinarka portala “Nova.rs” našla se na udaru nepoznatih osoba, koje su platile oglas sa pozivom na njen linč.

Podsetimo, naša novinarka Ana Lalić privedena je 1. aprila u PU Novi Sad i određeno joj je zadržavanje od 48 sati zbog navodnog dizanja panike i uzbunjivanja javnosti, nakon što je protiv nje Klinički centar Vojvodine podneo prijavu. Pomenuti tekst pod nazivom “KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštitnih za medicinske sestre“, zbog koga je KCV podneo prijavu, tiče se uslova rada medicinskog osoblja u toj ustanovi. Ipak, krajem aprila iz Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu saopšteno je da je pomenuta krivična prijava odbačena.