Građani oterali naprednjake sa bakljama iz svojih zgrada

Prenosimo sa portala Nova.rs
Piše: Vojislav Milovančević

Stanari jedne stambene jedinice u Novom Sadu prijavili su policiji pristalice SNS zbog toga što su na njihovom krovu napravili bakljadu, tvrdeći da oni nisu stanari njihove zgrade, dok je u beogradskom naselju Karaburma, grupa građana rešila da izbaci iz svoje zgrade simpatizere SNS.

Jedan korisnik društvene mreže Tviter objavio je video uz opis da su stanari zgrade na Karaburmi oterali pristalice SNS zbog toga što su, kako navodi, ugrožavali njihovu bezbednost.

“SNS bandu i huligane, koja se ovih večeri u vreme policijskog časa penje po krovovima zgrada i pale baklje i to snimaju dronovima, ugrožavajući bezbednost stanara, oterala je grupa hrabrih građana na Karaburmi, zgrada kod Maxija”, napisao je on.

Portal Autonomija objavio je da je desetak mladića sa krovova zgrada u novosadskom Bulevaru cara Lazara od broja 41 do 43 palilo baklje i vatromet u znak podrške Vladi Srbije, zbog čega su ih stanari zgrade prijavili policiji jer ne znaju ko su i ističući da nisu u pitanju stanari tih zgrada.

Kako se navodi u tekstu ovog portala, ispred pomenutih zgrada se ubrzo pojavila upravnica tog stambenog objekta, koja je pozvala policiju kako bi rasterala simpatizere Srpske napredne stranke.

Policija je, prema navodima Autonomije, ubrzo došla ispred pomenutih zgrada, zajedno sa pripadnicima interventne jedinice. Kasnije je reporterka ovog portala objavila da je 11 momaka sa maskama preko lica slobodno išetalo iz jednog ulaza, a da su bar još njih pet izašli iz drugog ulaza. Policija im je, kako navode, saopštila da pomenuti mladići imaju dozvole za kretanje nakon 18 časova.

Ostalo je pitanje po kom osnovu su pristalice SNS dobile propusnice za kretanje nakon policijskog časa i kako je došlo do zloupotrebe dokumenata.