Novosadska policija pustila mladiće "sa bakljade" jer imaju dozvolu za kretanje

Petnaestak mladića koji su preksinoć na krovovima zgrada u novosadskom Bulevaru Cara Lazara od broja 41 do 43 napravili bakljadu i vatromet u znak "spontane" podrške Vladi Srbije, policija je legitimisala i pustila ih jer oni, kako je rečeno novinarima, imaju dozvole za kretanje posle početka policijskog sata.

Ove mladiće su policiji prijavili stanari te novosadske zgrade uz konstataciju da oni nisu njihove komšije.

Ispred zgrade se u jednom trenutku pojavila upravnica koja je pozvala policajce da provere ko su ti mladići, javio je poral Autonomija.

Policija je došla sa tri automobila i maricom sa pripadnicima interventne jedinice.

Iz zgrade je potom petnaestak mladića sa maskama preko lica slobodno išetalo iz zgrade, jer ih je policija legitimisala i rekla okupljenim novinarima da svi imaju uredne dozvole za kretanje nakon 18 sati.

Jedan od njih se svađao i sa novinarima i sa policajcima.

Policajci su takođe rekli da oni nisu nadležni za uznemiravanje stanara i da je to posao komunalne milicije.

Stanari zgrada tvrde da su mladići prekjuče oko 17.45 došli belim kombijem i uneli u zgradu miksetu, zvučnike i tonsku opremu sa koje su puštali snimljenu parolu "Hej, hej, Đilase, vrati pare, lopove".

Slična bakljada odigrala se i na krovu poslovne zgrade na Bulevaru oslobođenja preko puta bivšeg Pokrajinskog SUP-a, javila je Autonomija.

Gradjani su javili i da su videli dva mladića u crnim trenerkama sa kapuljačama na glavi na krovu zgrade pored Osnovne škole "Jovan Popović" kako su najpre ispalili vatromet a onda izapalili baklje.

Inače, juče su građani Novog Sada, posle aplauza lekarima, ponovo u 20.05 u većem delu grada lupali u šerpe i duvali u pištaljke nezadovoljni što su još uvek na snazi represivne mere zbog pandemije koronavirusa.

Izvor: Beta, N1