DRAŽA PETROVIĆ - Ana Brnabić, genije za vožnjuDraža Petrović, kolumna za portal N1

Otkad je počelo ovo sa koronom, premijerka Ana Brnabić često ushićeno istrči iz svog ofisa u Nemanjinoj i dere se po hodnicima Vlade Srbije: "Negativna sam, negativna sam!"

Logično, svi misle je premijerka negativna na testu za koronu, ali kako epidemija odmiče, bar pola Srbije je ubeđeno da je ono: "Negativna sam, negativna sam!", zapravo rezultat premijerkinog testiranja na inteligenciju. Samo niko nema petlju da joj to kaže.

U pitanju je test na nezaraznu bolest Bolid 19, koji je za razliku od testa na zaraznu bolest Kovid 19, najbolji kad je pozitivan. Samo, jelte, niko nema petlju da joj to kaže.

E sad, niko ne zna na šta se tačno testira pemijerka kad trči po hodnicima Vlade i viče: "Negativna sam, negativna sam", ali i samo ovlašno posmatranje njene jasne i bistre misli, njene jasne i bistre logike, njene harizmatične, jasne i bistre pojave, ukazuje da je ono: "Negativna sam, negativna sam", rezultat testiranja na nezaraznu bolest Bolid 19, a ne na zaraznu bolest Kovid 19.

Na primer, trinaestog jula na sednici Kriznog štaba za borbu protiv zarazne bolesti Kovid 19, premijerka Brnabić je objasnila zašto se to telo nanovo, ko u stara dobra vremena, okuplja svakog dana u 15 sati pred novinarima, u direktnom prenosu. Rekla je: "Na ovaj način apelovaćemo na građane da poštuju mere, kako bismo ponovo proglasili pobedu nad korona virusom".

Akcenat je, dakle, na premijerkinoj reči PONOVO.

Među lingvistima se veruje, naime, da kad neko upotrebi reč PONOVO, to znači da je nešto već uradio, pa će to da uradi opet.

Te je lingvističko tumačenje jasno - oni veruju da je premijerka Brnabić jednom prilikom već proglasila pobedu nad koronom, pa će to da uradi opet. Ne samo lingvisti, čak i obični građani, nećete verovati, veruju da je reč PONOVO, zapravo, dokaz da će se desiti nešto što će se već desilo.

Međutim, samo tri dana kasnije od kada je pomenula da ćemo PONOVO proglasiti pobedu nad korona virusom, 16. jula, osoba iste spoljašnjosti, Ana Brnabić, izjavila je za RTV Vojvodine: "Nikada nije bila proglašena pobeda nad korona virusom".

Kažu da je posle izlaska iz studija RTV Vojvodine, premijerka radosno trčala po hodnicima i vikala: "Negativna sam, negativna sam", dok su svi koji su pratili njen nastup, ovaj put skroz bili ubeđeni da nije negativna ne test za Kovid 19, već na test za Bolid 19.

Još u prvoj polovini maja, u časopisu zvanom "SNS informator" koji se pravi za članstvo naprednjaka i ostalu mnogobrojnu rodbinu, izašao je naslov na naslovnici: "Srbija pobedila u borbi protiv opasnog virusa".

Time je članstvu SNS i ostaloj mnogobrojnoj rodbini jasno sugerisano da je Srbija pobedila korona virus, a za tačan rezultat pitajte Marka Đurića, eksperta za tačne rezultate u nesportskim takmičenjima.

- Šta da napišemo, sa kolko smo pobedili koronu? - pitali su urednici "SNS informatora" Marka Đurića za tačan rezultat, ali je on dugo razmišljao.

Malo mu je bilo onih 5:0 iz Brisela od pre neku godinu, pa je predložio da napišu: "Srbija pobedila u borbi protiv opasnog virusa 97:0", međutim, čak i poslovično nadrealnim urednicima "SNS informatora" je taj košarkaški rezultat bio preteran, pa su ostavili čitaocima da sami procene tačan broj zgoditaka koje je predsednik Vučić "zabio" koroni iz voleja.

Zaustavno vreme u našoj utakmici protiv korone bilo je 17. aprila, kada je premijerka, ako se sećate, najavila da Srbija ulazi u sledeću fazu borbe protiv korone, i to fazu lečenja plazmom.

Naravno, bila je reč o krvnoj plazmi, ali je Brnabić, kažu očevici, tih dana iz nepoznatih razloga proždirala velike količine Bambijeve "Plazme", te danas veruje da je Srbija na pragu vakcine zvane plazma šejk.

Na toj istoj konferencij za štampu ona je rekla: "Ako svi izdržimo još malo, Srbija će moći da proglasi pobedu".

Onda je i 6. maja, na Đurđevdan, kada je ukinuto vanredno stanje, rekla da smo "blizu pobede", da bi na kraju "SNS informator", priručnik za razmišljanje namanjeno članstvu naprednjaka kojima sve ide od ruke osim samostalnih bistrih misli, proglasio istorijsku pobedu.

Posle je premijerka, dok smo slavili pobedu, našla i opravdanje za lažirane podatke o zaraženima i umrlima od korone, pa je na televiziji doslovno izjavila: "Ovaj, odem ja, imam recimo simptome, odem u kovid ambulantu, testiram se, imam nalaz - pozitivan. Imam komplikacije, krenem na Infektivnu kliniku, kako dobijem nalaz pozitivan, upisujem kovid, upisuju me dakle, u laboratoriji me upisuju u kovid 19 bazu podataka. Krenem na Infektivnu kliniku da me prime ili Dragiša Mišović i udari me autobus. Poginem! I ja sam naravno preminula u toj bazi podataka. Mislite da treba da se brojim kao da sam preminula od kovida 19? I takvih ima iks ipsilon slučajeva".

Posle te izjave, premijerka je opet primećena kako trči po hodnicima i viče: "Negativna sam, negativna sam", jer se ispostavilo da je onaj tri puta veći broj umrlih od korone od zvaničnog broja, zapravo preminuo tako što su krenuli na Infektivnu kliniku ili u bolnicu "Dragiša Mišović", ali ih je na putu ka tamo pregazio autobus.

I to ih je pregazio autobus u vreme vanrednog stanja, kada na ulici nije bilo skoro nijednog autobusa, jer je sav gradski i međugradski saobraćaj bio skroz ukinut. Tako da u bazi podataka Republike Srbije lepo piše: "U Srbiji su tokom vanrednog stanja od korone preminula 244 pacijenta, a onih dodatnih 388 iz Batutove baze podataka su imali koronu, ali ih je na putu ka bolnici pregazio autobus".

- Nama su autobusi mnogo veći problem od korone - ovo premijerka još nije rekla, ali reći će, ne brinite, jer će Krizni štab za borbu protiv zarazne bolesti Kovid 19, uskoro biti preimenovau u Krizni štab za borbu protiv autobusa.

Koji će savetovati građane da ne prelaze ulicu van pešačkog prelaza, dok će predsedenik umesto respiratora masovno početi da uvozi semafore kako bi spasao naciju od pošasti zvane - autobus.

Mnogo veća opasnost je da Ana Brnabić počne da vozi autobus, jer ako je onaj Miško iz "Ko to tamo peva" bio genije za vožnju, garantovano je i ona. Nekako su sličnog profila. S tim što se njena autoprevoznička firma neće zvati "Krstić i sin", nego "Brnabić i spin".

Jedino što će Ana Brnabić tada verovatno postati prva osoba u istoriji koja je vozila autobus koji je pregazio. Srećom, neće joj biti ništa, jer će, pošto sama sebe pregazi, lagano ustati, otresti prašinu, i početi da ushićeno viče: "Negativna sam, negativna sam!"