Policija medicinskim kolima jurila demonstrante


Na društvenim mrežama nedavno je osvanuo video-snimak na kome se vidi kako u jednom trenutku tokom protesta ispred Narodne skupštine Srbije policijajci izleću iz medicinskog vozila i kreću na demonstrante.

Ova, po svemu sudeći, nesvakidašnja taktika policije, ali i moguća zloupotreba lekarske službe u obračunu sa demonstrantima ispred Skupštine u Beogradu, pojavila se na Fejsbuk stranici “Narod narodu”.

U pomenutoj objavi navodi se da policija koristi policijski sanitet u razbijanju demonstranata.

“Narod je hapšen tako što je policija bila skrivana u medicinskim kolima i onda je na prepad napadala ljude koji su bežali od suzavaca i hamera”, piše u objavi.

Inače, dalje u objavi se navodi i da je narod na protestu uvek propuštao sva kola Hitne pomoći pozdravljajući ih gromoglasnih aplauzom. O ovome svedoče i brojni video-snimci koji kruže na društvenim mrežama, a na kojima se vidi da su okupljeni propuštali medicinske radnike da obavljaju svoj posao.

Podsetimo, u Srbiji već nekoliko dana traju protesti građana nezadoljnih aktuelnim stanjem u državi i potezima vladajuću stranke SNS i predsednika Aleksandra Vučića. Tokom protesta izbili su nemiri, u kojima je veliki broj građana pretučen, ali je i deo huligana, koji se sumnjiče za vršenje pomenutog nasilja, priveden.

Nezadovoljni građani su se od, očigledno, organizovane grupe huligana ogradili sa mirnim skupovima pod sloganom “Sedi, ne nasedaj”.

Sa druge strane, građani Srbije su ostali nemi i na upotrebu sile policijskih službenika u obračunu sa demonstrantima, koja je, sudeći po video-snimcima koji kruže po društvenim mrežama, u najmanju ruku bila prekomerna.

Iz Hitne pomoći su demantovali da se radi o njihovim vozilima, već da su u pitanju medicinska vozila policije i Žandarmerije, koje se koriste za potrebe prevoza povređenih policajaca.

Izvor: Nova.rs