Srbija donirala Republici Srpskoj 15 sanitetskih vozila



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC) u Banjaluci, gde je za domove zdravlja širom Republike Srpske uručio 15 sanitetskih vozila, ukupne vrednosti oko 700 hiljada evra.

Vučića i delegaciju iz Srbije ispred UKC dočekali su generalni direktor ove institucije Vlado Đajić i načelnici klinika.

Obraćajući se prisutnima ispred UKC Banjaluka, Vučić je kazao da pomoć koju Srbija pruža Republici Srpskoj nije samo pitanje pomoći i podrške, već odgovornosti koju Srbija ima prema ovom entitetu BiH.

"Srbija uvek mora da bude dostupna za RS i da joj bude podrška", kazao je Vučić.

On je kazao da je u proteklim godinama Srbija u RS uložila 59,2 miliona evra, a da je noćas za RS poslala i deset hiljada testova za koronavirus.

Sa Vučićem su u Banjaluku doputovali i ministri Zlatibor Lončar, Aleksandar Vulin i Zorana Mihajlović.

Vučić će se tokom posete Banjaluci održati sastanak sa najvišim zvaničnicima RS, a predviđen je obilazak višenamenskog objekta u naselju Petrićevac u Banjaluci, u okviru koga su vrtić, dom zdravlja i mesna zajednica, za čiju izgradnju je Srbija izdvojila 800.000 evra.

Zvaničnici će obići i Srpsko-ruski kulturni centar u izgradnju.

Vučića su na banjalučkom aerodromu dočekali srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Dočekan je na tradicionalan način, hlebom i solju, a na aerodromu je bio postrojen počasni vod policije.

Izvor: Beta, N1 Beograd