DRAŽA PETROVIĆ - Bože, kakav je amater VesićDraža Petrović, kolumna za ''Danas'', 31.7.2020.

Bože, kakvi su amateri ovi Đilasovi mediji najbolje pokazuje sutrašnja naslovna strana Danasa.

Na slici koju su objavili uopšte nije Blagoje Jovović!? Kakvi amateri. Da vam pomognem, kada već pišete o nekome da znate kako izgleda. Ovo je Blagoje Jovović koji će na vašu žalost od sutra imati ulicu u Beogradu – napisao je preksinoć na svom fejsbuku Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Bože, kakvi su amateri ovi Vučićevi potrčci najbolje pokazuje taj prekjučerašnji status na Fejsbuku doživotnog zamenika gradonačelnika Beograda.

U izjavi koju je objavio jedna stvar je totalno izmišljena – Danas nema nikakve veze sa Đilasom.

Da mu pomognemo, kada već piše o stvarima o kojima ništa ne zna.

Ovo su vlasnici Danasa: Dušan Mitrović, Grujica Sasović, Zdravko Huber, Radomir Ličina, Rade Radovanović i Vesna Ninković, i to se može utvrditi jednostavnom proverom na portalu Agencije za privredne registre.

Fotografija koju je objavio Danas, inače, nalazi se uz pregršt tekstova i u knjigama koje se bave likom i delom Blagoja Jovovića i do sada je samo u emisiji „Oko“ na RTS ukazano da to, možda, nije Jovović, mada se ne zna tačno ko je.

Dakle, možda je Jovović, a možda je i neki četnik iz Šapca koji liči na Jovovića…

Vesić je inače poznati stručnjak za istoriju – prošle godine je tvrdio da su Branko Pešić (1922-1986), gradonačelnik Beograda od 1964. do 1974. godine, i Branko Pešić (1921-2006) arhitekta, glavni projektant i vršilac projektantskog nadzora na izgradnji Palate Beograd („Beograđanke“) – jedna te ista ličnost.

Čak je pričao i izmišljene anegdote iz života tog jednog Branka Pešića, za koga je tvrdio da je kao gradonačelnik projektovao i Beograđanku.

– Meni je skoro dolazio čovek koji je vodio radove na „Beograđanki“, pošto je Branko dok je bio gradonačelnik, projektovao „Beograđanku“… Zamislite da sada gradonačelnik Beograda projektuje „Beograđanku“, pa to bi bio sukob interesa. Pa ne bi se skidao sa N1 i kod Olje Bećković – ispričao je Vesić.

Kada je supruga arhitekte Pešića baš u Danasu ukazala na ovu glupost autora „Knjige o Beogradu“, on je na televiziji tvrdio da nije rekao ono što su svu čuli da je rekao.

– To vam je bio deo političke kampanje. Nije bio lapsus, nego sam ja rekao da je gradonačelnik Branko Pešić kontrolisao izgradnju „Beograđanke“ i to svi znaju. Rekao sam da je kontrolisao i da bi to danas neko smatrao sukobom interesa. A onda se našla uvređena gospođa, žao mi je što je tako, čiji je suprug arhitekta Branko Pešić, ona je mislila da sam ja mislio, da je gradonačelnik Branko Pešić projektovao. Za razliku od Dragana Đilasa, ja jako dobro znam ko je bio Branko Pešić, i jedan i drugi – rekao je doživotni zemenik.

Bože, kakav je amater taj Vesić.