Gutović: Današnji političari su veće bitange od ŠojićaGlumac Milan Lane Gutović rekao je da je sličnost Srbije Branislava Nušića i ove u kojoj sada živimo "potpuno nepodnošljiva ako se kao zadato stanje današnjice uzme ’zlatno’ doba".

“Zamislite koliki je put i koja su dela i postupci iza ovih političara kada su sebe i profesiju doveli u to stanje da ih upoređuju sa likom izmišljene literarne i filmske bitange”, rekao je Gutović za novi broj nedeljnika NIN, upitan o liku iz Bele lađe, kojeg je ranije okarakterisao kao džukelu.

“Prateći postupke sadašnje garniture na vlasti, shvatam da je stvarnost premašila maštu i da ću ovu džukelu koju igram morati još da usavršavam u đubretarluku da bi nekako stigla ovu realnost”, rekao je Gutović.

Govoreći o izborima u Crnoj Gori, on je naveo da je crnogorski predsednik Milo Đukanović “učinio sve što je bilo u njegovoj moći da svoju opoziciju dovede u stanje naše opozicije i u tome je uspevao 30 godina, ali nije uspeo da svoga naslednika preduhitri i pobedi”.

“Zato je univerzalni recept sažet u jednog rečenici: “Možeš da uništiš i satreš sve i svakoga sem svoga naslednika”, rekao je Gutović.

On je dodao da “Srbija svoje lice uvek ima okrenuto Crnoj Gori i od nje, kao od svoga roditelja i savetnika, dobija svetle ‘primere čojstva i junaštva'”.

“Ako u Srbiji ima ko da sluša, sigurno će čuti šta Crna Gora ima da nam kaže”, naglasio je Gutović.

Izvor: Beta, Nova.rs