Amal i Džordž Kluni nude pomoć uzbunjivaču ObradovićuFondacija "Kluni" pre dva dana je kontaktirala advokata Vladimira Gajića, koji zastupa uzbunjivača Aleksandra Obradovića i ponudila pomoć za ovaj slučaj. "Kluni" fondacija bavi se zaštitom i sprečavanjem zloupotrebe ljudskih prava, a vode je advokatica Amal Kluni i njen suprug, glumac Džordž Kluni.

Advokat Gajić je ovu infromaciju potvrdio za BIRN i naveo da priprema izveštaj o toku postupka protiv Obradovića, koji će uskoro poslati fondaciji.

Advokat Vladimir Gajić, branilac Aleksandra Obradovića, podneo je Apelacionom tužilaštvu u Beogradu Prigovor zbog nepravilnosti i nezakonitog rada Tužilaštva za Visokotehnološki kriminal (VTK) i zatražio da se ukine oznaka tajne sa predmeta u postupku protiv uzbunjivača iz Krušika.

“Ovaj krivični postupak od samog početka karakterišu nepravilnosti u radu tužioca za visokotehnološki kriminal. Tužilaštvo do skoro nije omogućilo uvid okrivljenom i njegovom braniocu u nijedan dokaz na osnovu kojeg tužilaštvo tereti okrivljenog po osnovu sumnje da je izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret. Izuzev spisa predmeta koji su braniocu dati na uvid i kopiranje u oktobru 2019.godine i koji su svi kao dokumenti nastali na dan hapšenja osumnjičenog, sve do 5 oktobra 2020.godine kada je tužilaštvo bilo spremno da braniocu omogući delimičan uvid u dokaze, o čemu govori činjenica da je branilac tek 6 oktobra 2020.godine predao molbu za kopiranje spisa predmeta, tužilaštvo skoro godinu dana nije ispunilo svoju osnovnu obavezu prema okrivljenom koja se odnosi na prvo okrivljenog da se upozna sa dokazima koji ga terete”, naveo je Gajić u pisanom saopštenju.

Izvor: Nova.rs