Ksenija Vučić: Nesuđena prva dama Srbije



Ksenija Vučić, novinarka i direktorka Pinka 3, kao i vlasnik te televizije Željko Mitrović prvostepeno su osuđeni pred Višim sudom u Beogradu za plasiranje neistina o maloletnom D. Đ., koga su optužili da je na protestu budućih srednjoškolaca ispred zgrade Ministarstva prosvete zapalio sliku ministra Mladena Šarčevića.

Bivša supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića Ksenija Vučić i vlasnik TV Pink dužni su, kako stoji u presudi, da na ime nematerijalne štete, usled povrede prava na pretpostavku nevinosti, prava na dostojanstvo ličnosti, prava na autentičnost i prava i interesa maloletnika, uplate maloletnom sinu Mlađana Đorđevića 200.000 dinara sa zateznom kamatom, navodi “Danas“.

Iako je Ksenija Vučić u ovom, ali i u nekim drugim slučajevima pokazala dozu neosetljivosti prema tuđoj deci, svojevremeno je na konstataciju da će direktor gimnazije (Mladen Šarčević) u kojoj je išao njen i sin Aleksandra Vučića Danilo postati ministar reagovala kao uvređena majka.

„Ljudski i roditeljski boli činjenica da neko vaše dete ne doživljava kao ostalu decu, već kao sredstvo u političkoj borbi. Ne bih volela da to postane uobičajen način međustranačke komunikacije i zbog neke druge dece. Ovo ne sme da se ponovi“, rekla je tada.

Kako prenosi pomenuti list, ona se u svojim emisijama na Pinku 3, ali i na društvenim mrežama, često verbalno obračunava sa političkim protivnicima svog bivšeg muža, braneći sve njegove poteze.

Tako se svojevremeno podsmehnula bivšem predsedniku Borisu Tadiću podelivši video koji je nazvala „Tadićev kokošiji sedativ“.

Mariniki Tepić je poručila da prestane da se ponaša kao zli komšija, Boška Obradovića je nazvala „mozgonemaočem“, Vuka Jeremića nepismenom kukavicom, dok je Draganu Đilasu više puta poručila – da se ona ne plaši tajkuna.

Da se razume u dresuru pasa pokazala je kada je jednom od protivnika na društvenim mrežama koji je konstatovao da je ona samo“ bivša žena“ otpisala – „aport, k nozi“. Ksenija Vučić tvrdi da demokratija u Srbiji postoji, iako u svoju emisiju već punih pet godina ne poziva predstavnike opozicije, ali ne svojom, već, kaže, njihovom voljom.

Prva predsednikova žena rođena je 1968. u Beogradu, gde je završila i istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu.

Novinarstvom se bavi, kako sama kaže, 28 godina.

Vučića je upoznala 1995. na Radio Indeksu, dok je vodila duel između njega i Aleksandra Čotrića.

Venčali su se dve godine kasnije, a razišli 2011. Imaju dvoje dece, sina Danila i kćerku Milicu.

Ksenija Vučić je pre nego što je počela da uređuje i vodi emisiju „Pravac“ na TV Pink radila u časopisu Srpska reč, radiju Fokus i televiziji Studio B.

Radila je intervjue sa brojnim domaćim i stranim političarima, poput Ivice Dačića, Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka, Nikole Gruevskog, Edija Rame, kome je u emisiji pokazala tri prsta.

Izvor: Danas, Nova.rs