Stupar: Vučić se zeznuo i sad ne zna šta će da radiSrbija nije dobila novu vladu ni 115 dana nakon parlamentarnih izbora, a već predsednik Aleksandar Vučić već pominje mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora 2022. godine. Igrao je igru, pa se preigrao, ocenio je u Novom danu TV N1 novinar Slobodan Stupar.

"Previše su maznuli, oni su jedini brojali, danima se nije znalo kolika je izlaznost, ovaj (Aleksandar Vučić) se jako zeznuo. Opozicije nema, i sad je kasno. Zeznuo se i sad ne zna šta će da radi! Dobio je izveštaj Evropske komisije: 'Nemoj ovako da kradeš, nemaš opoziciju uopšte. Napravio si jednopartijski parlament. Oni to jako dobro znaju, vidite da njemu nije dobro", rekao je Stupar.

Istakao je da je Vučić sam sebe doveo u nepovoljnu poziciju, jer se u Americi preporučio Donaldu Trampu, a verovatno će na predsedničkim izborima pobediti Džo Bajden, Evropljani i Amerikanci mu ne daju da sklapa poslove sa Kinezima, a Vladimir Putin mu je "poslao lepu poruku preko Zaharove".

U međuvremenu je izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević najavio novi dijalog vlasti i opozicije u Srbiji, ali Stupar je skeptičan.

Antonijević se dijalogom koji je pokušao da organizuje prošle godine "jednostavno izlbamirao", naveo je Stupar i ocenio je da je to bila forma bez suštine, koja je i dovela do ovakvog izbornog rezultata.

"Nemoj da fingiramo da imamo demokratiju kad nemamo. Ne možemo da pričamo o Srbiji kako je sve divno, krasno, kad nije", poručio je.

Upitan o ministarstvu koje bi se bavilo društvenim dijalogom, a čije je formiranje najavio predsednik Vučić, Stupar je rekao da mu to liči na Monti Pajtonovce.

"U Monti Pajtonovcima postoji Institut za svađanje. I onda dođe onaj tamo i ubaci pet funti, i priča nešto, i ovaj mu kaže: 'Nije tako', i počnu da se svađaju. Odjednom ovaj zaćuti, kaže: 'Isteklo vam je pet minuta, mora opet pet funti'. Na to mi liči", naveoje gost Novog dana.

Komentarišući incident koji se dogodio u Zemunu kada je grupa huligana upala na izložbu u okviru festivala "Novo doba", bacila suzavac i pocepala izložene radove, Stupar je rekao da iza tog napada stoje "parapolicijske organizacije vllasti", i da se sve to događalo i u Nemačkoj tridesetih godina prošlog veka.

"Isti ljudi su i 1991. prekinuli predstavu Sveti Sava, 1991. u JDP-u. Šešelj i ta ekipa udbaška", kazao je Stupar, ali je konstatovao i: "Kakva država takva i UDBA, najniži mogući nivo."

Stupar se osvrnuo i na treći talas epidemije koronavirusa, pitajući se kada je bio drugi, jer se tada u javnosrti govorilo da je to zapravo drugi pik prvog talasa. O Kriznom štabu je rekao da je to "Cirkus medrano", ocenivši da su članovi tog tela "izlblamirali" u prethodnih sedam, osam meseci.

Upitaš je šta će biti kada krene sezona slava. "Reč po reč, društvo zezanje, i cela Srbija ima da se zarazi", upozorio je Stupar i poručio da bi slave trebalo da se obeležavaju u krugu porodice, eventualno sa kumovima.

Komentarišući žalbe radnika niške "Jure", odakle je čak 60 odsto zaraženih na području grada Niša, Stupar je poručio da bi oni trebalo da idu da se žale Vučiću, jer je on taj koji je napravio taj biznis sa "Jurom".

"Neće ga rešiti (problem) što će da kuka ko Kalimero. Nemoj da ideš na posao ako ćeš da dobiješ Koronu. Idi nosi kofere, nemoj da radiš u 'Juri'", kazao je Stupar.

Izvor: N1 Beograd