Napadi na Seku Sablić u Skupštini - napadi na Ustav i slobodu izražavanjaUdruženje dramskih umetnika Srbije reagovalo je saopštenjem na napade u Skupštini Srbije na glumicu Jelisavetu Seku Sablić i ocenilo da napadi govore o onima koji umetnicu napadaju, a ne o umetnici.

"Jelisaveta Seka Sablić je glumačko, umetničko ime koje samo sebe svojom veličinom brani. Ona je vrhunska umetnica, ovenčana najvećim nagradama i priznanjima, voljena i poštovana. Njeno delo, pozorišno, filmsko i televizijsko čine je živim kulturnim dobrom ove zemlje i naroda", naveo je UDUS.

Isitče se da su napadi na Sablić zbog stavova u intervjuu za nedeljnik NIN neodolični i nepatrotski čin i da je to napad na Ustavom zagarantovanu slobodu izražavanja i napad na Ustav.

"Nadamo se da će svi koji su čuli šta je izgovoreno u Narodnoj skupštini prepoznati da to nije samo napad na Seku, nego i na sve građane koji umetnicu poštuju i vole, na kulturu naše zemlje, na pravo na slobodu da iznosimo svoja osećanja i mišljenja na bilo koju temu", naglašava se u saopštenju.

Dodaje se da je napad na Sablić jedan u nizu napada na umetnike u proteklim godinama.

Izvor: FoNet, N1 Beograd