Niko ne umire dok Vučić ne kaže: Poznati o smrti patrijarhaVučićevo saopštenje o smrti patrijarha Irineja izazvalo je burne komentare na Tviteru. Dok veliki deo javnosti žali za patrijarhom, mnogi komentarišu i predsednikovo, kako kažu, "kič" i "primitivno" saopštenje sa Instagrama.

Voditelj i humorista Ivan Ivanović, pozvao je na “smirivanje strasti” na društvenim mrežama, nakon što su mnogobrojni tviteraši izrazili mešovite stavove u vezi sa smrću patrijarha Irineja.

“Imajte na umu da danas veliki broj građana Srbije iskreno žali za svojim patrijarhom. Uzdržite se od tviter ludila makar zbog svojih sugrađana. Šta god imate da kažete, može da sačeka par dana”, napisao je Ivanović na Tviteru.

Njegova objava dolazi nakon mnogobrojnih burnih komentara i reakcija javnosti na ovoj društvenoj mreži.

“Umiranje mora da ide po medija planu. Danas je mnogo bolji dan za to nego juče. Nije bitno kad se desi. Desi se kad se objavi”, napisala je Tatjana Vojtehovski, aludirajući na Vučićevo saopštenje o smrti patrijarha na Instagramu. 

Svoj komentar imao je i bivši vaterpolo reprezentativac Danilo Dača Ikodinović.

“Na sahrani će biti najbolja gluma do sad. Ostanite uz naš program…”, kratko je napisao na Tviteru.

Komentar o Vučićevom saopštenju u vezi smrti patrijarha imao je i reditelj Srđan Dragojević.

“Sinoć napiše saopštenje, pošalje ga Javnom servisu koji to saopštenje objavi. Tačka. Sve drugo je kič, primitivizam, politička zloupotreba, neukus. Raspravi ovde – nema mesta”, napisao je on.

Patrijarh Irinej preminuo je od posledica bolesti izazvane koronavirusom.

Međutim, vest je prvo objavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom instagram profilu.

“Čast mi je bila što sam Vas poznavao. Takvi kao Vi nikada ne odlaze”, napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Vučić je ujedno i prvi koji je potvrdio smrt poglavara SPC.

Patrijarh se od 4. novembra lečio na VMC (Vojnomedicinskoj akademiji na Karaburmi).

Iako se najpre činilo da patrijarhovo stanje ide ka izlečenju, njemu je u poslednja dva dana naglo pozlilo: u poslednjim satima borbe sa bolešću bio je priključen na respirator.

Izvor: Nova.rs