Rale Milenković Kriznom štabu: Alo, mozgovi bez pameti



Glumac Radoslav Rale Milenković, uputio je putem svog Fejsbuk profila oštre reči na račun Kriznog štaba, kritikujući nove mere po kojima se pozorišta poistovećuju sa klubovima, splavovima, kladionicama i kockarnicama, te im se radno vreme ograničava na 21 sat.

“Alo mozgovi bez pameti! Ovako vi spasavate ekonomiju u vreme korone? Možda vi to ne znate, ali pozorišta nisu ugostiteljski objekti (klubovi, splavovi) niti organizatori posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, kockarnice)”, poručio je Rale Milenković Kriznom štabu.

On je zatim opisao kako je Krizni štab prethodno ograničio broj gledalaca i kvadraturu “per capita” i objasnio kako je izgledao dolazak u pozorište:

“Merili smo publici temperaturu na ulazu, noge im močili u dezinfekciona sredstva, primoravali ljude da i pored svega toga predstave gledaju sa maskama na licu…”

Kako navodi, uprkos svemu, pozorišta su identifikovana kao žarište zaraze.

“Za vaše mozgove bez pameti to je logično, budući da je opštepoznato kako virus covid19 pre 21h ne napada ljubitelje pozorišta!”, kritikovao je poznati glumac najnoviju meru Kriznog štaba i oštro dodao:

“I, molim najljubaznije, nemojte nam u zamenu nuditi matine kao da ljudi koji su naša publika nemaju drugih radnih, porodičnih i privatnih obaveza, pa im je svejedno u kom terminu će predstava biti igrana… Stisnite, pa sve zatvorite, poserem vam se u Službeni glasnik br.138/2020.”

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić rekla je  posle sednice Vlade da je prihvatila savet stručnog dela Kriznog štaba da budu uvedene restriktivne mere, kako bi zaustavili širenje koronavirusa.

Kako je navela, Vlada je donela odluku da bude ograničen rad ugostiteljskih objekata, kafića, restorana, klubova… Odnosno svega osima apoteka, benzinskih pumpi i servisa koji se bave dostavom hrane. Pritom će radno vreme biti ograničeno od 21 sat uveče do pet ujutro.

Izvor: Nova.rs