DRAŽA PETROVIĆ - Od klozeta do parlamentaDraža Petrović, kolumna za portal N1

Samo da vas obavestim da trenutno nema prenosa iz Skupštine Srbije zbog prenosa Svetskog kupa u rvanju – obavestio je pre neki dan Ivica Dačić poslanike srpskog parlamenta da na svetu postoje razni oblici rvanja, a ne samo rvanje sa samim sobom, kakvo se primenjuje u srpskom parlamentu.

Svetsko prvenstvo u rvanju sa samim sobom u Skupštini Srbije ima sledeća pravila: pošto nemaš koga da oboriš s nogu jerbo nema adekvatnog sparing partnera zvanog opozicija, moraš da oboriš s nogu predsednika Vučića svojim dubokomisaonim izlaganjem.

-Ovaj naš mladi naprednjački talenat me oborio s nogu! – uvek kaže predsednik Vučić kad čuje te izlive čiste naprednjačke ljubavi koji će ući u anale analnih analiza.

Najbolju analnu analizu za anale izneo je, pre neki dan, Luka Kebara, po obrazovanju master menadžer bezbednosti, koji je govorio o nedostatku klozeta u usranim vremenima pre predsednika Vučića.

-Nama je višedecenijski san normalni toalet, sa funkcionalnim, da kažem toaletom, odnosno wc papirom… – rekao je Kebara u Skupštini, pa na kraju uzviknuo: „Živeo Aleksandar Vučić, živela Srbija“, a mogao je da vikne i „Živeo WC, živeo SNS“, te pokazao kako izgleda mladi čovek koga život pritera u nezgodnom trenutku u nefunkcionalni klozet, i onda mladi čovek, sedeći u nefunkcionalnom klozetu dođe na ideju da se učlani u Srpsku naprednu stranku. Pa kad ga pitaju – kako ste, poslaniče Kebara, odlučili da postanete naprednjak? – Kebara vam ispriča svoju neverovatnu životnu priču.

-Sedeo sam u klozetu i razmišljao o prolaznosti života i prolaznosti WC papira, jer život prolazi brže nego WC papir. Mada mi se tog dana učinilo da WC papir prolazi brže nego život, jer WC papira nije ni bilo. I tada sam se, u tom klozetu, setio da postoji čovek u našoj zemlji koji će da me izvuče iz fekalija u koje sam upao! A samim tim će iz fekalija izvući i sve nas zajedno – završiće Kebara svoju ispovest koja se neće zvati „Preko trnja do zvezda“, nego „Preko klozeta do naprednjaka, i obratno“.

Onda se, takođe pre neki dan, u Skupštini, na Svetskom kupu u rvanju sa samim sobom, pojavila nova zvezda te discipline – Filipović Srbislav, poslanik SNS, koji je definitvno oborio s nogu predsednika u najpopularnijoj disciplini: „Kako ubiti Vučića“, koja je tesno povezana sa ne manje popularnom disciplinom: „Kako ljubiti Vučića“.

Faktički, da bi dokazao kako je najbolje ljubiti Vučića, Srbislav je pričao o mitskoj temi – kako ubiti Vučića, tako što je svoje izlaganje počeo citirajući Hegela.

-Za početak bih hteo da citiram čuvenog nemačkog filozofa Hegela koji je rekao da je istorija sveta napredovanje svesti o slobodi – kazao je Srbislav, stručnjak za Hegela, slobodu i napredovanje, a posle je prešao na citiranje samog sebe rekavši: „Dragan Đilas je najveći lopov Srbije. Većeg ološa i bitangu Beograđani nisu upoznali na nekom rukovodećem mestu. Da može da bude ponovo na vlasti izabrao bi da bude Neron, da zapali Bograd i pobije sve neistomišljenike. Hoćemo da čujemo ko je ta glava koja stoji iza plana da se ubije Aleksandar Vučić, da li je to Đilas sam, ili zajedno sa Gojkom“.

Srbislav je onda izložio tajna plan za ubistvo Vučića, čime se rangirao visoko u disciplini „(lj)ubiti Vučića“, ali je, kao i Kebara, ostavio utisak čoveka koji je u Srpsku naprednu stranku ušao posle dužeg razmišljanja u klozetu, mestu inspirativnom za svakakva stanja duha.

Onda se ispostavilo, kako pišu mediji, da je Srbislav i sam 2018. godine bio žrtva atenata, jer mu je neko razbio haubu i šoferšajbnu na kolima baš u vreme kada su se u Beogradu otapale ledenice.

Srbisalv je tada tvrdio da hoće da ga kokne i zastraši opozicija, Đilas, Boško & company, ali je deo medija utrdio da su oštećenja na njegovom motornom vozilu posledica pada ledenice s nekog krova.

Od tada Srbislav veruje da Đilas, kao Neron, želi da zapali Beograd, valjda zato što je prethodno zaledio Beograd, pa su Đilasove ledenice pale na njegova kola po direktnom nalogu Đilasa. Zato su ga i prozvali „Srba Ledenica“. A od poslednjeg govora u Skupštini zvaće ga „Srba Neron“, a pokojni Neron je ponosan što danas svaki moron zna šta je Neron.

Srba, naime, i dalje tvrdi da mu je kola onomad razbila opozicija, kako bi zastrašili neustrašivog Srbu, te je moguće da će Srba Neron, ako ove godine padne sneg, a posle snega se pojave i ledenice, skupljati ledenice po krovovima kao ključni dokaz da Đilas oće da ubije i njega i predsednika Vučića savremenim naoružanjem.

-Evo, vidite, ovo u mojoj ruci je ledenica, koju je Đilas namerno postavio na krovove i oluke u blizini moje kuće, kao i kuće predsednika Vučića, kako bi nas likvidirao i onemogućio da sprovodimo bolne reforme, od kojih je sigurno najbolnija – temeljna reforma klozeta. Jer da nema modernih Vučićevih klozeta gde bismo kolega i Kebara i ja mogli da po ceo dan ser… Pardon, da po ceo dan serizno pričamo o serioznom predsedniku – kazaće Srbislav, zvani Srba Neron i Srba Ledenica, a možda i Srba Klozet, ako taj nadimak ne zaštiti Luka Kebara, zvani Luka Klozet.

Međutim, bez brige – kao što se svaka ledenica vremenom otopi, tako se i svaki WC vremenom izlije u kanalizaciju.

Tamo završe, ako je za utehu, sve velike stvari koje počnu u klozetu.