Piše Stojan Drčelić: Žene će srušiti Vučića, ništa od nasPiše: Stojan Drčelić, kolumna za portal Nova.rs

Najmanja je muka što u svim gradovima smrdi, na smradove smo navikli, nego je muka što se vazduh vidi. Taman decu malo izvedeš na igralište iz korona karantina, a ona se lepo nadišu otrova. Onoj čuvenoj "nije važno kako se glasa, nego ko broji glasove", naprednjaci su dodali "nije važno šta udišeš, nego ko meri zagađenje".

Tako su ekspresno iz Agencije za zaštitu životne sredine najurili, upućeni tvrde, vrsnog stručnjaka Milenka Jovanovića, načelnika Odeljenja za kontrolu kvaliteta vazduha,  jer nije prihvatio da menja kriterijume za ocenu kvaliteta vazduha. Prevedeno, nije hteo da menja metodologiju merenja kako bi potkrepio tvrdnje da je vazduh čist, a da ga Đilas i Marinika kvare.

Na stranu delo protiv čovečnosti – što Milenku spakovaše otkaz godinu i po pred penziju i što mu ga uruči Filip Radović, direktor Agencije, mlad i perspektivni SNS karijerista, onaj što nikako nije mogao da se seti za kakvu je uslugu onomad dao Institutu za javnu politiku, Bebe Popovića, tri miliona dinara naših para.

Na stranu i to što ono malo nerazjurenih lekara i stručnjaka od integriteta objašnjavaju da u proseku živimo po deset godina manje zbog otrova koji udišemo, Srbija u viziji naprednjačke bajke mora biti u svemu među najboljima, a najbolji ne smeju objaviti da stanovništvo udiše otrove. Ko se požali na zagađenje etiketiran je odmah da “politizuje i radi protiv svoje zemlje”. Patriotizam po Vučićevom jevanđelju kaže , “ako cifre o zagađenju ne valjaju, utoliko gore po cifre”. Promenite brojke i super. Juče aflatoksin u mleku, danas otrovne čestice. Problem rešen.

I sve mi se nešto čini da ovde definitivno neće biti uskoro važno šta ko nudi u političkom programu, ko bi kako rešavao Kosovo, hoće li u NATO ili EU. Deluje sve besmisleno pred pitanjem golog opstanka. Voda, vazduh, zemlja. Sve je ugroženo.

Ako nema pameti među političarima, biće odlučnosti i ljutnje među majkama koje ovih dana na raspustu treba da objasne deci da napolje nisu mogla zbog škole i korone, a sada zbog zagađenja.

Dići će se žene,  one što znaju i “da umese i da se udese” i one će doći glave bahatoj vladavini Vučića. Od nas kilavih muškaraca očigledno nema ništa. Dvesta hiljada Marinika i Vučić je ćao!