DRAŽA PETROVIĆ - Seks, droga i BodirogaDraža Petrović, kolumna za portal N1

Dođu tako neka vremena kad pametan zaćuti, budala progovori, a svi ostali počnu da traže kandidata opozicije koji će načisto da pobedi Vučića na prvim sledećim izborima.

Vučić je spor ali dostižan, smatraju oni, samo nam fali pravi čovek koji ima neke paranormalne sposobnosti – na primer, ume da ubode trojku u poslednjoj sekundi Svetskog prvenstva u košarci. Ili, na primer, zna da glumi bolje od Vučića. Ili, na primer, zna da režira bolje od Vučića. Ili, na primer, zna pola Biblije napamet da ga probudiš u tri noću, bolje od Vučića.

Ali se tu stvorio jedan mali problem – kako god nekoga ko ima paranormalne sposobnosti opisanog tipa, pomenete u javnosti, on izađe maltene istog dana, istovremeno, na naslovnici Informera, Srpskog telegrafa, Kurira i Aloa. I još ponegde. I takoreći preko noći postane državni neprijatelj number one, jer bi u takvim štampanim stvarčicama i nenasilnom Gandiju, predanim istraživačkim novinarstvom, iskopali neko nasilje u porodici, nekakvo nasilje na sportskim borilištima ili nasilje na javnom mestu.

Tako da najnovija srpska kletva glasi: „Da Bog da te neko pomenuo kao mogućeg kandidata opozicije na izborima, makar ti o tome ništa ne znao niti planirao“. 

Te je biti potencijalni pritivkandidat Vučiću postao idealan način da napakostite komšiji, tašti, zetu, jetrvi, pašenogu ili svekrvi, već prema vašoj želji.

Imate recimo komšiju koga odavno ne podnosite.

Sve ste dosad pokušali – bušili ste mu gume na kolima, lomili mu brisače, razvaljivali poštansko sanduče, kiselinom zalivali njegove muškatle u hodniku, prijavljivali ga komunalnoj zbog glasne muzike, zvali vatrogasce kad peče paprike na terasi, ali sve se završavalo bez ikakvig efekta i posledica po komšiju.

I za to ima leka: potrebno je samo da negde u javnosti kažete kako je vaš komšija idealan čovek koji će pobediti Vučića na izborima 2022. godine, pa će se za sve ostalo pobrinuti jedina institucija države Srbije koja funkcioniše i koja stalno bdi nad svima nama – Prosečan Srpski Tabloid.

Ideje vaše, ruke naše – glasi deviza ove savremene inkvizicije za pravovremeno razvlačenje po blatu i polivanje katranom i perjem svega i svakog koga neko pomene kao idelanog kandidata s kojim će srpska opozicija na proleće 2022. pred Vučića.

Najbolje je da napišete saopštenje sledeće sadržine: „Srbija ima puno časnih i poštenih ljudi koji mogu da se suprotstave diktaturi u koju tonemo, ali se među njima izdvaja moj komšija, Petrović Petar, časni penzioner sa Voždovca, koji je više od pola veka primer nepristajanja na kompromise, čovek od ugleda i vrsni intelektualac“.

Već sutradan po publikovanju vašeg saopštenja o komšiji kao idealnom ProtivVučić kandidatu, vaš komšija će izaći sinhronizovano na svakoj naslovnoj strani koja drži do s(j)ebe, i za tili čas postati osoba koja je svekolikoj svetskoj javnosti poznata kao neko ko je proneverio blagajnu kućnog saveta (iako vaš kućni savet nema blagajnu), uzurpirao vešernicu u zgradi (iako vaša zgrada nema vešernicu) i dodao snajper Li Harvu Osvaldu onomad u Dalasu (iako vaš komšija nikad nije bio u Americi, pa samim tim ni u Dalasu).

Nečasno je, dakle, lažno prijaviti komšiju za bilo šta, ali nema ničega lošeg da istaknete sve njegove kvalitete i lažno prijavite komšiju za idealnog predsedničkog kandidata opozicije.

A deluje, verujte, mnogo bolje u borbi protiv komšiluka od zalivanja muškatli kiselinom.

Tako se neko ovih dana setio da „mi imamo svoga Boga, ime mu je Bodiroga“. Valjda je pročitao pasus iz teksta nekog novinara koji je Bodirogu opisao ovako: „Svojim čuvenim forama često je činio bespomoćnim mnoge legendarne svetske košarkaše protiv kojih je igrao, a postalo je pravilo da će klub u koji dođe osvajati trofeje”.

-Ovo nam treba u opoziciji: neko ko čini bespomoćnim protivnika, a klub za koji igra osvaja trofeje! – primetio je neko, valjda Boško Obradović, i onda je, ni ne upitavši Bodirogu, predložio istog tog Bodirogu za vanserijskog kandidata za pobeđivanje Vučića.

Ili je, pak, neko, valjda Boško O, odslušao pesmu Prljavog inspektora Blaže, nadaleko poznatih stihova, idealnih za lajtmotiv predsedničke kampanje 2022. godine:

Šta je dobro, šta nam treba
da se vinemo do neba
daj igara, ne treba nam hleba

Jer mi imamo svoga Boga
ime mu je Bodiroga
na parketu on je babaroga

To je ono što nam fali
to je ono što nam treba
daj igara, ne treba nam hleba

Seks, droga, Bodiroga
seks, droga, Bodiroga
to je ime moga Boga
seks, droga, Bodiroga.

Samo nekoliko dana kasnije na svim naslovnim stranama svih tabloida koje lično uređuje Glavni i Odgovorni Urednik Srbije, pojavila se vest da je Bodiroga vozeći svog maseratija, prekoračio brzinu na autoputu kroz Novi Beograd, jerbo je jurio 174 kilometra na sat tamo gde je dozvoljeno samo 80.

Zbog toga mu, pisali su tabloidi, preti do 15 dana robije, 15 kaznenih poena i zabrana vožnje od osam meseci.

Pa vi, braćo i sestre, vidite s kim ćete na onakvog čoveka, predsednika, Vučića, koji u životu nije prekoračio brzinu, možda je jedino par puta pekoračio ovlašćenja, al za prekoračenje ovlašćenja se ne ide 15 dana na robiju, ne oduzima se 15 kaznenih poena i ne zabranjuje se ništa na osam meseci.

Garantovano da u fajlu pod naslovom “Seks, droga i Bodiroga”, u nekom tabloidnom budžaku, ima još kakvih straobalnih podataka za osumnjičenog Bodiroga Dejana, koje ćete čitati sve dok osumnjičeni Bodiroga Dejan svečano ne izjavi da ga politika ne interesuje.

A nećete verovati čime se sve bavi osumnjičeni Durić Mladen, poznatiji kao Grigorije…