Dan žalosti zbog smrti Đorđa BalaševićaU Srbiji će biti proglašen Dan žalosti zbog smrti kantautora Đorđa Balaševića na dan njegove sahrane.

Grad Novi Sad proglasiće Dan žalosti kada porodica Balašević saopšti kada će biti sahrana. Kako 021.rs saznaje, Dan žalosti biće i na republičkom nivou.

Prethodno su u Novom Sadu zastave spuštene na pola koplja.

Oko hiljadu građana, poštovaoci Đorđa Balaševića okupilo se večeras od 20 časova na Trgu slobode u Novom Sadu, u čast ovog slavnog kantautora.

Mesto i vreme sahrane za sada nisu poznati.

Balašević je preminuo u Kliničkom centru Vojvodine od posledica koronavirusa.

Pre tri dana primljen je na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća.

Đorđe Balašević bio je jugoslovenski i srpski kantautor i pesnik. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 samostalnih studijskih albuma, zatim 2 albuma uživo, 4 kompilacije, a objavio je i 2 albuma sa grupom Rani mraz na početku karijere. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Singl “Računajte na nas”, iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima. Tokom 1990-ih bio je veliki kritičar politike Slobodana Miloševića.

Izvor: Nova.rs