Piše Stojan Drčelić: Vesiću, ne dam ti lego kockicePiše: Stojan Drčelić, kolumna za Nova.rs

Vesiću, okreni obrni, nema racionalnog obrazloženja zašto ponovo kopaš Skadarliju, sem ako tamo ne tražiš ćup sa blagom, ostao iz vremena Turaka, za koji si od starijih čuo na nekom poselu. 

Ili si opsednut, ili ti je, ne daj Bože, neko drugi obećao ćup sa blagom. Možda neka građevinska firma “bliska vladajućem SNS”? Ali to ne mogu da napišem, nemam dokaze.

Utoliko mi nije jasno zašto se jediš i što mi preko Pinka otpisuješ i bezočno lažeš da ti “napadam porodicu”, kad ti familiju baš nigde pomenuo nisam.

Nisam čak ni dalje elaborirao temu o korupciji kao mogućem razlogu zašto se pod tvojom upravom trgovi i ulice rade u proseku po dva – tri puta.

Ja znam da si nesposoban, ali nisi baš toliko.

I eto, ja te pitam zašto kopaš i rušiš po nekoliko puta i zlostavljaš građane, što je pitanje od javnog interesa, ti mi otpisuješ da volim da popijem, da se vozim taksijem i da često menjam firme.

Saznanja o mom liku i delu nisu predmet javnog interesa, pa ni kolektivne štete. Ali, sve si u pravu. Blago meni kad stignem i da pijem od dva posla, taksijem se vozim jer sam tako u mogućnosti. Firme menjam čim i na kilometar namirišem tebe i Bebu u uređivačkom kolegijumu.

I to radim jer mi se može.

U Srbiji kakvu ste kreirali ti i tvoji šefovi, velikim ličnim dostignućem smatram to što još nisam počeo da se drogiram. Pametnije trošim slobodno vreme, bavim se finansijskim konsaltingom.

Evo i o osiguranju, par reči. I tog što ti je pomagao u nameri da me vređaš, sam osigurao.

Mogu i tebe.

Istina, odgovorne i renomirane kuće ipak zahtevaju da klijent bude elementarno zdrav, ali naći će se nešto i za tebe.

Samo pazi, funkcioner si, ima taj neki formular o poreklu novca, osiguravajuće kuće se ne šale, povedi računa o tome. Ovo ti je besplatan savet.

Ali ne bih ja zabavljao narod svojim autoportretom, nego kaži ti nama sokole zašto sve što kopaš i radiš, radiš tako da mora da se rekonstruiše po najmanje dva puta? Kaži nam i koliko ste skrljali naših para za spomenik Stefanu Nemanji?

Pošto si član Udruženja književnika Srbije, nek se oni bave pitanjem zašto su ti table sa nazivima ulica gramatički neispravne. Ne znaš, pa ti to ne mogu uzeti za zlo, mada je i to pitanje od javnog interesa.

I povlačim velikodušnu ponudu da ti dam lego kocke svog osmogodišnjeg deteta, da se igraš i napraviš metro i železničku stanicu.

Teško bi ti i to išlo, pomislio bi da te namerno zlostavljam.