Stefanović i šef UKP znali ime političara-pedofila i ćutaliOsnivač fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić otkrio je u razgovoru za N1 da je o svojim saznanjima o političaru pedofilu obavestio tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića i načelnika UKP-a Dejana Kovačevića, kojima je rekao njegovo ime. Postavlja se pitanje zbog čega u to vreme najviši funkcioneri policije nisu pokrenuli istragu o pomenutom političaru pedofilu, iako su "na stolu" imali njegov identitet, ali i da li bi slučaj "Palma" završio u fioci, kao i mnogobrojni drugi, da o svemu javnost nije obavestila Marinika Tepić. 

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je u ponedeljak na konferenciji za medije da je Dragan Marković Palma zajedno sa svojim koalicionim partnerima podvodio žene i devojčice, uzrasta između 15 i 18 godina, a o čemu je posvedočio i nekadašnji radnik hotela u Končarevu u kojima su se odvijale pomenute žurke.

Ono što je bacilo novu sumnju na ceo slučaj, odnosno da su Marinikine tvrdnje tačne, jeste gostovanje Igora Jurića na televiziji N1, prilikom kojeg se osvrnuo na slučaj političara-pedofila, a o kome već godinu dana govori.

Jurić je najpre istakao da neće ni da tvrdi niti da demantuje da li je reč o Palmi, ali je rekao i da je prijavama policiji i tužilaštvu pokušao da pokrene istragu o političaru-pedofilu. On je izneo šokantno saznanje da je ime političara-pedofila otkrio ni manje ni više tadašnjem ministrom policije Nebojši Stefanoviću, ali i bivšem načelniku UKP-a Dejanu Kovačeviću.

„Ključna stvar je bila momenat kada sam ja bio u MUP kada smo se dogovorili, to je bila sreda, ja sam trebalo u petak da se vidim sa porodicom. Već sutradan je izašao u jednom mediju tekst o tome da ću ja posetiti porodicu i da je to izašlo iz kancelarije gde je bilo nas troje. Oni su mi rekli ‘ako ti ne možeš da sačuvaš informaciju kada je vas troje, kako ćemo očekivati kada dođe do tužilaštva i kako ćemo mi biti zaštićeni’. Mislim da je tu bio ključni momenat gde su se odlučili da nisu spremni za to“, rekao je između ostalog Jurić.

Postavlja se pitanje zbog čega tadašnji visoki funkcioneri policije nisu reagovali povodom ovih navoda, niti pokrenuli istragu, makar i internu, protiv pomenutog političara-pedofila, ako su već pred sobom imali njegovo ime, a što je bila njihova dužnost. Ono što je sigurno jeste da javnost proteklih godinu dana uporno pokušava da od Jurića dobije ime političara-pedofila, kako više nijedno dete ne bi bilo zlostavljano.

Međutim, nepoverenje koje je očigledno Jurić imao, je po svemu sudeći bilo opravdano.

O slučaju političara pedofila, osim ministra Stefanovića i načelnika Kovačevića, znalo je i tužilaštvo odnosno dve tužiteljke sa kojima je Jurić razgovarao, ali kojima nije otkrio njegov identitet.

U tužilaštvu je razgovarao sa dve tužiteljke. Jedna je, kako kaže, sve vreme prekidala njegov iskaz i telefonirala, te nekoga obaveštavala o toku tog razgovora. Istraga o tom slučaju nikada nije pokrenuta“, prenesene su Jurićeve reči.

Podsetimo, potpredsednica SSP-a, Marinika Tepić, izjavila je u ponedeljak na konferenciji za medije da je prvi čovek Jagodine, zajedno sa svojim koalicionim partnerima podvodio žene i devojčice. O navodnom podvođenju svedočio je bivši zaposleni u hotelu u Končarevu, iza kojeg kako tvrdi stoji Dragan Marković Palma. Prema njegovim rečima, u ovaj hotel dolazili su i devojčice i iz Beograda, koje su bile stare i po 15 godina.

Nakon pomenutih navoda i pokretanja priče, Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je predmet povodom ovih informacija. Dragan Marković Palma negirao je ove tvrdnje.

On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini, gde je tražio da se ispitaju svi sporni navodi.

Izvor: Nova.rs