Jedni plaćaju račun duplo, drugi nula dinara: Svi apsurdi EPS-a



Brojni građani javljaju se kako bi se požalili da su dobili račune koji su duplo veći nego inače, a prema njihovim rečima uglavnom i ne dobijaju odgovore od EPS-a na njihova uporna pitanja. Dok jednima poskupljuju računi, drugi plaćaju struju nula dinara. Da, dobro ste pročitali.

Godinama građani muku muče sa zaposlenima u Elektroprivredi Srbije (EPS) zbog grešaka koje oni čine. Naravno, verujemo da su greške dešavaju kao i u svakom drugom poslu, te da ne postoji zla namera ljudi iz ove firme. Ali, na najnovije navode i žalbe građana EPS će morati da da odgovore i da preuzme odgovornost.

Naime, brojni građani na društvenim mrežama, od kojih su neki i pisali našoj redakciji kažu da su dobili nenormalno velike račune za struju. Prema njihovim rečima cena je gotovo duplo veća nego inače, a čak nije ni približno ista kao cena računa koje dobijaju u zimskim mesecima kada je potrošnja daleko veća.

„Račun za struju mi je 30.000 hiljada, je l mi se to Tokio nakačio na moj brojač tokom Olimpijskih igara, ne razumem“, samo je jedan od komentara na društvenim mrežama.

Drugi građani su pisali da im je račun 16.000, što je svakako ogromna suma novca budući da ponavljamo, grejanje ne radi kao u zimskom periodu, a klima nema tako veliku potrošnju.

Bilo je i onih koji kažu da im od uređaja radi samo klima, te da je nemoguće da račun bude 5.000.

„Koliko EPS krade, ovo nije normalno. Stigao račun za struju od 5.000 u stanu u kojem se ne kuva, ne pere veš, postoji protočni bojler. Jedino što radi je klima“, navela je jedna korisnica Tvitera.

Istraživanjem ovog problema došli smo do još frapantnijeg podatka, a to je da pojedinim građanima mesecima stižu računi koji iznose nula dinara. Zvuči neverovatno ali istinito.

Naša redakcija je razgovarala sa ljudima koji dobijaju račun 900 dinara, što znači da su potrošili ukupno 40 dinara budući da samo priključak košta 860 dinara. Dakle, 860 dinara svakako morate platiti, a sve preko toga je vaša potrošnja. Moramo priznati da nije realno da račun bude samo 40 dinara.

Naš portal kontaktirao je EPS kako bismo dobili odgovor na pitanje šta je razlog za ovakve cene računa, ali do objavljivanja teksta nismo dobili odgovor.

Izvor: Nova.rs