Brnabić: Imamo informaciju da je planirano ubistvo Vučića na otvaranju spomenika Stefanu NemanjiPremijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je sigurna da je bilo planirano ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da su navodi o prisluškivanju Vučića i afera „Jovanjica“ pokušaji državnog udara.

„Planirano je dugo i detaljno. Formirane su paralelne strukture u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i vođene su kampanje u tajkunskim medijima, koje su prenosili mediji u regionu kako bi Vučića dehumanizovali i od njega i njegove porodice napravili kriminalni klan“, rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je rekla da su imali ingformacije da je bio planiran atentat na Vučića na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu.

„Ceo narativ je bio takav. Mislim da su hteli da ga ubiju i pre, tokom i posle otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, ali danas je, čini mi se, taj narativ razbijen. Mi ćemo nastaviti istragu i zaštićenih neće biti“, ocenila je Brnabić i rekla da je isti narativ kao što je bio pred atentat Zorana Đinđića.

Ona je istakla da ukoliko bi to bio slučaj, oni bi pravili narativ da je to prirodno: ‘Ko zna u šta je sve umešan i on i njegova porodica’.

Kako je dodala, sa ovakvim rezultatima, nemate šta da zamerite predsedniku i „onda mu krenete na sina, i to besprizorno i besramno“.

„Sve je postalo dozvoljeno. Kriminalizuje se mladić, na naslovnim je stranama tajkunskih novina i nedeljnika, pripisuju mu da vodi navijačke klubove, da trguje fudbalerima, da je blizak kriminalnim klanovima, a to je, videli smo prethodnih meseci, jako opasno… Sve ovo usmereno je protiv Vučića“, navela je premijerka.

Ona je naglasila da se nadležne službe bave tim slučajevima i da neće biti zaštićenih, bez obzira na „ime i prezime, funckiju i stranačku pripadnost“.

„Znam da je Srpska napredna stranka jedina stranka u istoriji Srbije koja je rekla da se svi tretiraju jednako i da nema zaštićenih“, rekla je Brnabić.

Brnabić je kazala da se na Vučića vrši pritisak „napadima“ na njegovog sina, Danila, jer mu „ne mogu“ zameriti ništa u vezi sa ekonomskim i političkim pitanjima.

„Znate šta mu je slaba tačka i krenete da udarate na Danila besprizorno. Vi kriminalizujete jednog mladića, on je stalno na naslovnim stranama tajkunskih dnevnih novina i nedeljnika“, dodala je Brnabić.

Izvor: Danas, Beta