Petrušić: Ovo je svesno žrtvovanje naroda, neko mora da odgovara



Novinarka nedeljnika NIN Sandra Petrušić izjavila je u Novom danu da "mi više nemamo zdravstveni sistem", kao i da je on "pao pre godinu dana". Kako je rekla, "ovo više nije bezobrazluk". "Ovo je svesno žrtvovanje naroda, za šta neko mora da odgovara, ne samo premijerka, imamo lanac odgovornosti", kaže ona.

Sandra Petrušić u svom tekstu u novom izdanju nedeljnika NIN piše o tome da u trenutnoj situaciji kakva je u Srbiji, „ministar zdravlja ne samo da ne traži međunarodnu pomoć, nego nesebično nudi lekare Ministarstvu odbrane za humanitarnu misiju u Centralnoafričkoj Republici, gde dnevno ima 100 novozaraženih“.

Prema njenim rečima, „mi nemamo zdravstveni sistem više“.

Kako je rekla, „ovo više nije bezobrazluk“.

„Ovo je svesno žrtvovanje naroda, za šta neko mora da odgovara, ne samo premijerka, imamo lanac odgovornosti“, kaže ona.

Istakla je da se apsolutno slaže sa „epidemiologom Radmilom Petrovićem da su političari ponizili Krizni štab, ali da je to i zaslužio“.

„Pre nego što se dogodila ta sednica, bio je Utisak nedelje, Olja Bećković je tom prilikom iznela primer članice Kriznog štaba Tanje Jovanović, koja je tražila da se uvedu mere do 17h, nakon toga se pojavila Brnabić i rekla da ne veruje u mere, postavilo se pitanje da li je jedna profesorka to zaslužila. Ja stvarno ne znam šta njih drži u Kriznom štabu, meni kao građaninu je potpuno svejedno da li su oni tamo ili ne, oni ni na koji način ne utiču na naš život“, kaže Petrušić.

Istakla je da su „u pitanju ljudski životi“, te da se time „ne može igrati“.

„Ceo svet ima antivaksere i ceo svet je sproveo ono što mi nismo sproveli, imamo demonstracije i u Parizu, demonstriraju, ali niko od njih ne može da uđe u autobus bez kovid propusnice. I kod njih vakcinisani idu autobusom, nevakcinisani pešice, a kod nas je obrnuto“, kaže ona.

Prema njenim rečima, „mi do izbora imamo još tri smrtonosna talasa“.

„To će biti ogroman broj ljudi, svaka porodica će to osetiti, to će na duge staze sigurno biti cena koju će oni jednom morati na plate, međutim, njima mnogo u celoj toj situaciji ide i opozicija na ruku, jer ni ona na radi ništa“, kaže ona.

Komentarišući izjavu Brnabić da „nema dovoljno inspektora za kontrolu kovid propusnica“, Petrušić kaže da može da se ponudi da ne dobijaju platu, nego da naplaćuju kazne.

„Svakome kome nađe da je lažna propusnica. Da se kaže dobićeš 30 odsto od svake naplaćene kazne i situacija bi bila vrlo brzo rešena, ako nemaju ljudi, onda se daju zaposliti“, rekla je ona, dodajući da „mi ne poštujemo ni ono što već postoji“.

Izvor: N1 Beograd