Studenti uzvraćaju udarac voditeljki Hepija zbog uvrede o 1.000 dinara



„Vi znate da bi studenti za hiljadu dinara uradili šta god. Svaki student će da izađe gde mu kažete, date mu hiljadu dinara, pojaviće se gde god, na Gazeli ili gde god…“, rekla je voditeljka jutarnjeg programa na režimskoj TV Happy Aleksandra Brčić, odgovarajući prvom na listi za poslanike “Moramo“ Aleksandru Jovanoviću Ćuti, na konstataciju da su studenti izlazili na blokade širom Srbije.

Jovanović Ćuta ju je prekinuo i rekao da treba da je bude sramota što vređa studente, i da će svoje reči morati da objasni onima koje vređa, na šta je Brčić rekla da studente ne vređa, i da će u sledeću emisiju dovesti studente koji će te njene navode potvrditi.

On ju je i upitao da li je tu rečenicu dobila od Aleksandra Vučića.

Reagujući na ove navode studentkinja arheologije na beogradskom Filozofskom fakultetu Maša Bogović kaže da je „tužno to što osoba koja radi na nacionalnoj frekvenciji ima tako ružno mišljenje o mladim ljudima“.

„Umesto ovakvih izjava, produktivnije bi bilo da podstakne mlade ljude na promene, jer bi mi ipak trebalo da budemo pokretači pozitivne struje“, rekla je Bogović.

„Nekorektna izjava pre svega, a posebno iz razloga što je upućena studentima, koji su nažalost tradicionalno i neretko sinonimi za siromašniji sloj društva. Siguran sam da studenti, mladi pre svega, ne zastupaju “plaćene” ideje i nametnute stavove, već one za koje smatraju da su ispravni. Uostalom, iako možda nemaju novca, studenti imaju nešto što se novcem ne može kupiti, a to je obrazovanje, mladost i budućnost“, kaže za Danas Miroslav Dešić, predsednik Studentskog parlamenta na beogradskom Fakultetu političkih nauka (FPN).

Izvor: Danas, Nova.rs