Vučić beži od N1 kao đavo od krsta ali ga je bar u petak sustigao na „Euronews“



Aleksandar Vučić nastavio je svoje predizborne avanture na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, dok godinama odbija da se odazove na pozive N1 televizije da gostuje u jednoj od emisija. To što ne gostuje, ne sprečava predsednika najveće partije da targetira novinare ove televizije, što je naglasila i bivša novinarka N1, a sada novinarka Euronews Minja Miletić.

U toku predizbornih gostovanja (namerno nećemo reći debata jer predsednik na njih ne ide), lider SNS Aleksandar Vučić iskoristio je poslednje dane kampanje da se ponovo obrati biračkom telu.

Kod voditeljke emisije „Direktno“ Minje Miletić, Vučić je u emsiji (inače emitovanoj i na B92) razgovarao o izborima, svom odlasku sa čela stranke, medijima, a jedan segment gostovanja bio je svima više nego zanimljiv. U njemu se pričalo o novinarima, pritiscima i prejakim rečima koje se svakodnevno sa najvišeg mesta upućuju novinarima u Srbiji.

Vučić: Izvinite ako sam bio neprijatan.

Voditeljka: Ne, to sam navikla od vas pravo da vam kažem. Neprijatni ste prema svim novinarima, pa ništa bolje nisam očekivala ni kod mene. Gotovo prema svim novinarima, naročito kolegama sa prethodne televizije gde sam radila.

Vučić: Pa nikad tamo nisam bio.

Voditeljka: Da, ali odgovarate na njihova pitanja na konferencijama za štampu.

Nakon ovog nelagodnog razgovara koji je predsednik ispratio kroz neiskren osmeh, usledilo je novo obećanje da će se posle okončanja izbora povući sa mesta prvog čoveka Srpske napredne stranke.

Dok traje kampanja mnogi političari obećavaju, trude se da se dodvore biračkom telu i to je dosta legitimno. Pokušavaju da do 3. aprila prigrabe deo glašača zbog kojih će već 4. živeti brže, jače, bolje.

Neka od tih obećanja traju više od pet godina, poput povlačenja sa mesta prvog čoveka stranke, ali nije sve u obećanjima. Ima nečeg i u onome što se uradi, a predsednik je uradio dosta - svakodnevno targetira N1, vrši pritisak na novinare i uporno izbegava da se odazove na pozive ove televizije da ekskluzivno u njihovim prostorijima prvi put kaže šta zaista misli o njima.

Ne na Pinku, ne Hepiju ili drugim televizijama za nacionalnom frekvencijom.

Izvor: Nova.rs