JELENA OBUĆINA - Predsednik se zakleo da će biti sve suprotno od onoga što je bioJelena Obućina, uvodni komentar za Pregled dana Newsmax Adria

Dobro veče. Počeo je drugi mandat predsednika svih i za sve – ali više za sve. Zakleo se na Ustavu i jevanđelju da će biti sve suprotno od onoga što je bio.

Držao se Konfučija i Aurelija – na početku. Posle je bilo i o Njegošu i Rebeki Vest i licemernim zapadnim silama i boli zbog Kosova i NATO-u koji sad ne bi smeo da nas napadne jer mi nismo lak plen, bilo je i o boksu i o Bogu.

Što bi se reklo – saso mange.

U televizijskom formatu zvalo bi se „na terapiji“.

Ali predsednik je govorio o drugim TV formatima i gledanosti. Kučići su gledaniji od dece, a to brine jer Srbija kopni – a predsednik zna koliko je rejting važan. I zato najavljuje novu Vladu nalik delegaciji u Rambujeu – da vidi svet da volimo nacionalne manjine – ali ako procenimo da oni vole nas.

Sve se završilo molitvom Bogu u krugu istomislećih. Novim poslanicima nisu dali da budu ispred a oni su se tamo molili da Brnabić odvrne sijalice da se sramota parlamenta odvija u mraku.

„Mora da se radi na većoj slobodi medija i vladavini prava“, rekao je Vučić. To je dobro rečeno.

Čestitke predsedniku. Rekoh i spasih dušu.

Izvor: Newsmax Adria, Danas, Nova.rs