Pokvario se „Soko“, do Novog Sada se išlo drugim vozom – uz veliku gužvuVoz "Soko" koji saobraća na novoj, renoviranoj brzoj pruzi Beograd - Novi Sad, 26. i 27. maja bio je u kvaru, kako kažu očevici i putnici. Umesto "pticom", građani su do Novog Sada putovali intersiti vozom (koji je i ranije saobraćao na ovoj liniji), ali - jedni drugima na glavama.

Kako kaže čitalac Nova.rs Zdravko M, „badava rezervacije od pre nekoliko dana“.

„To za jutrošnji polazak „Sokola“ iz Beograda za Novi Sad u 9,04 nije važilo zbog navodne sinoćnje havarije istog. Navodno se „Soko“ sinoć zapalio u Stanici Prokop, ali nije bilo dovoljno vatrogasaca da lokalizuju požar. Zato je jutros umesto njega išao „Intercity“, nešto manjom brzinom od 149 km/h, ali sa većom gužvom. Mnogi putnici su morali da stoje između sedišta jer rezervacije nisu važile“, kaže naš čitalac.

"Železnice" se, za sada, nisu oglasile o promeni reda vožnje i eventualnoj havariji. Inače, karte za voz "Soko" na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad od prvog juna koštaće 400 dinara, potvrdio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Na onlajn kupovinu popust je pet odsto, a mesečna karta koja će važiti za neograničen broj vožnji koštaće 6.874 dinara.

Izvor: Nova.rs