Sindikat: Tomislav Nikolić da napusti vilu na Dedinju i podrži radnike FijataSindikat "Sloga" je pozvao bivšeg predsednika Srbije i SNS-a Tomislava Nikolića "da napusti luksuz predsedničke rezidencije u Užičkoj 23 na Dedinju, iznajmi stan o svom trošku u Beogradu ili se vrati u porodičnu kuću u Bajčetini i na taj način se solidariše sa radnicima kragujevačkog Fijata kojima otkazi vise nad glavom nakon najave zatvaranja fabrike".

„Uprkos tome što već pet godina nije predsednik države, Nikolić i dalje raskalašno o trošku države živi u vili na Dedinju, na teretu sve siromašnijih poreskih obveznika Srbije, u koje spadaju i radnici Fijata iz Кragujevca odakle je i sam Nikolić potekao i politički se uzdigao do mesta predsednika Srbije“, navodi se u saopštenju sindikata.

Istaknuto je da Nikolić, kao bivši predsednik države, ima pravo na određene privilegije, novčanu naknadu, kancelariju, savetnika i sekretara, službeni automobil sa vozačem i obezbeđenje, ali samo godinu dana po prestanku mandata ili duže ukoliko se oceni da je to opravdano.

"Šta je to toliko opravdano da i dalje uživate privilegije boravka u predsedničkoj vili na Dedinju, pet godina nakon Vašeg prestanka mandata, krijući se iza Кancelarije za saradnju sa Rusijom i Кinom, a da javnost zapravo gotovo ništa ne zna šta konkretno radite i koji su Vam rezultati", pitaju iz "Sloge".

Najavljeno je da će taj sindikat, preko svog narodnog poslanika, predsednika "Sloge" Željka Veselinovića, posle konstituisanja novog saziva Skupštine Srbije, zatražiti podršku parlamenta i javnosti za iseljenje Nikolića iz "predsedničke palate".

Izvor: Beta, N1 Beograd