Savo Manojlović odgovorio na uvrede Željka Mitrovića: Da li je neko pošmrkao prinos KolumbijePoslednjih nekoliko dana svedoci smo svojevrsnog rata koji bukti na društvenim mrežama povodom peticije za oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi koju je pokrenula inicijativa „Kreni-Promeni“. Kao odgovor na ovaj zahtev iza kog je do sada svojim potpisom stalo više od 200.000 građana usledila je kontrapeticija Željka Mitrovića za podršku emitovanju rijaliti programa. Ipak, na tome se nije stalo pa je vlasnik Pinka na tviteru brutalno izvređao Sava Manojlovića, direktora kampanja pokreta „Kreni-Promeni“ nazvavši ga „džiberčićem sa prasećim pogledom, neznalicom i neupućenim seljačićem“.

Manojlović je najpre za dnevni list „Danas“ izjavio da REM, Pink i Hepi mogu da otvaraju kontrapeticije, ali ne mogu kršiti zakon.

“Može neko da otvori peticiju da je dozvoljeno gaziti pešake ili ne plaćati porez, ali to je i dalje kršenje zakona, a u pravnoj državi se za to mora snositi odgovornost” - poručio je Savo Manojlović. Nije prošlo mnogo vremena, na Tviteru je stigao odgovor vlasnika Pinka:

„Ovaj Savo Manojlovic iz Kreni-promeni, nije samo neznalica i džiberčić sa prasećim pogledom, nego i neupućeni seljačić koji ne zna da se na konkursu ne može ni aplicirati ako imaš bilo kakav poreski dug, pa me zanima kako će N1 ili Nova da konkurišu kad nisu ni registrovani u Srbiji“- napisao je Željko Mitrović na šta mu je Manojlović ubrzo odgovorio:

„Da li neko ima pogled slatkog prasenceta ili je pošmrkao godišnji prinos Kolumbije nije bitno. To su ad hominem napadi. Suština je da bi Happy, pa i tamo neki PINK morali da izgube dozvolu jer nemaju recimo dečiji program, a obavezni su po zakonu“ napisao je Manojlović.

„Savo, nisam baš ekspert i ne bih ulazio u raspravu da li ti je praseći ili prasencetov, ali si ti jedna gluperda koja ne zna da je najnagrađivaniji projekat za decu bio Pinkove Zvezdice koje se planiraju i u narednoj sezoni! Ajmo dalje Savo?“ odgovorio je Mitrović.

Manojlović mu je poručio da TV Pink, kao televizija sa nacionalnom frekvencijom i kao opšti pružalac medijske usluge u obavezi da ima dečji, kulturni i naučni program.

„Ako toga nema, znači da ste nesposobni za nacionalnu frekvenciju i ništa lično, ali REM mora da vam uskrati dozvolu. Dura lex sed lex“ zaključio je Manojlović.

Peticiju za oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Hepi i Pink, koju su pokrenuli pokret "Kreni-promeni" i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti potpisalo je više od 200.000 ljudi. S druge strane, kao odgovor na pomenutu peticiju, vlasnik Pinka Željko Mitrović pokrenuo je kontrapeticiju. On tvrdi da je njegovu peticiju sa pitanjem "da li ste za to da TV Pink obnovi dozvolu za emitovanje programa na nacionalnoj frekvenciji i da se nastavi emitovanje rijalitija 'Zadruga'" za tri dana podržalo više od 1,5 miliona ljudi.

Peticiju Pinka već danima prate izjave i gostovanja vlasnika Pinka u svim informativnim programima pomenute televizije, da bi od juče ušao u konkretan obračun sa pokretom „Kreni-Promeni“ i direktorom kampanja ovog pokreta Savom Manojlovićem.

Izvor: Nova.rs