Goran Rakić prijavio tri stana i plate i ušteđevinu od 50.000 evraPredsednik Srpske liste i ministar za zajednice i povratak Goran Rakić prijavio je Kosovskoj agenciji za borbu protiv korupcije da poseduje tri stana, plac, kao i pozamašnu pokretnu imovinu.

Rakić je u imovinskoj prijavi naveo da ima tri stana od 58, 75 i 38 kvadrata, kao i plac od 9,5 ari. Naveo je da se nepokretna imovina vodi na oca koji je preminuo pre tri godine i da još uvek nije pokrenut imovinski postupak, piše Radio Kontakt Plus, a prenosi portal KoSSev.

Naveo je i da poseduje automobil vredan 10.000 evra, kao i 50.000 evra u finansijskoj instituciji „D.R.“ u Beogradu.

Rakić kao ministar kosovske vlade prima platu od 1.152 evra, a u Visokoj ekonomskoj školi strukovnih studija u Leposaviću još 235 evra mesečno.

Od Javno-komunalnog preduzeća „Standard“ u Severnoj Mitrovici, Rakić svakog meseca prima 542 evra.

Ministar i predsednik Srpske liste je prijavio i prihod svoje supruge od 600 evra na Ekonomskom fakultetu i penzuju roditelja od 200 evra.

Kosovska agencija za borbu protiv korupcije je pokrenula postupak protiv Gorana Rakića, Slavka Simića, Igora Simića, Zorana Mojsilovića i Verice Ćeranić i bivšeg poslanika Ivana Todosijevića, jer nisu redovno prijavljivali svoju imovinu ili primanja koja ostvaruju. Za sada, kako navode kosovski mediji, nema informacija šta se dogodilo s ovim postupcima.

Izvor: N1 Beograd, Beta, KoSSev, Radio Kontakt Plus