Šapić predstavio svoj tim: Čučković gradski menadžer



Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić predstavio je danas svoj tim i u njemu je na funkciji gradskog menadžera Miroslav Čučković, aktuelni predsednik opštine Obrenovac i on će biti zadužen za ravnomeran razvoj grada.

Aleksandar Savić, nekadašnji predsednik opštine Voždovac, imenovan je za pomoćnika gradonačelnika i biće zadužen za komunikaciju sa gradskim opštinama i javnim preduzećima.

Predrag Lukić, sadašnji direktor saobraćaja u Lasti, biće zadužen za javni prevoz u Beogradu, dok će se Cvijo Babić, koji radi u JKP Beogradski vodovod i kanalizacija kao glavni inženjer za vodovodni sistem, baviti komunalnom delatnošću i komunalnim preduzećima, koje su ključne za funkcionisanje grada.

Vesna Vidović izabrana je za zamenicu gradonačelnika i ona je zadužena za oblast socijalne i dečje zaštite, te za školsko i predškolsko obrazovanje.

Šapić je istakao da svi imaju „zavidno iskustvo u oblastima u kojima će mu pomagati“.

On je novinarima u Skupštini grada rekao da je ideja da se postavi „zdrav i normalan sistem, sa komandom odgovornosti“, sve u cilju predupređivanja neželjenih situacija, poput trafostanice koja se pokvarila u četvrtak, zbog koje je nekoliko delova Beograda ostalo bez struje.

Prema njegovim rečima, zbog tog kvara postojala je i opasnost da grad ostane bez vode, ali da osim pokvarenih semafora i manjih gužvi nije bilo ozbiljnijih problema.

Gradonačelnik je istakao i da je u poslednje vreme povećana potrošnja vode u prigradskim opštinama i vikendicama, zbog čega je zamolio građane da pripaze sa potrošnjom vode, kao i sa klima uređajima da sistem ne bi bio ugrožen.

„Nije stvar da vode neće biti, nego samo malo da pripazimo“, kazao je Šapić.

Izvor: Tanjug, N1 Beograd