LJUBODRAG STOJADINOVIĆ - Lovci na patke



Ljubodrag Stojadinović, kolumna za portal N1

Službe su donele odluku da za svagda zaustave pokušaje atentata. Nema dana bez pokušaja, oprobava se ko stigne, kao da je ciljanje najvažnijih glava obična igra ili kockarska strast. Imamo li mi ovde druga posla, osim da uvek iznova otklanjamo strahove on novih pokušaja?

Još se ne zna kako sve to počinje i zašto? Koji su to ljudi, odakle dolaze, ko ih plaća, šalje i obučava? Zašto bi to uradili, osim da nasilno promene istoriju. Mi bar znamo kako to ide, mnogi su monarsi ovde zakonačili ali se nisu razbudili. Samo ne znamo zbog čega danas sve te sekire i snajperi.

Eno, Pink je onomad imao debatu izabranih ljudi na temu: šta bi bilo kad bi se to dogodilo? I šta su zaključili, šta bi bilo? Nisu imali pojma, niko ne zna šta bi bilo a šta ne bi. Hulili su na boga i prizivali đavola, tražili satane na sve četiri strane sveta a nečastivog ne nađoše, čak ni među sobom.

Čuli smo Anu: hvala službama što nam Ga je sačuvala. On je rekao: nikada ne nosim pancir.

Ćudljive su te službe, nejasne, samoodržive tajne trupe. Umeju da čuvaju ali i da maknu, sve prolazi, službe ostaju, niko ne zna šta sve služba ne zna. Ni službe ne znaju šta znaju, to ne zna niko.

No ovde su učestali atentati, ne mogu se više ni brojati. Pun je inventar tih grupa, za neke se zna a neke su još duboko u senci, ni slutiti se ne može ko sve ima u vidu nasilnu promenu istorije i njoj pridruženih nauka.

Pa je tako otkrivena opasna banda traktorista i kombajnera iz Srema, koja se spremala da dođe pred dvor sa svojim vozilima i sa njima najpe pregazi Kobre, čime bi utvrđenje ostalo bez čuvara i zaštite. To bi omogućilo ekstremnim kombajnerima da slobodno uđu i požanju što je za žetvu.

Svedok saradnik iz te zločinačke organizacije, Mija zvani Lasica, otkrio je policiji detalje planova, pa su M.O., Z. S. K.LJ. B.A. D.M. sa još jednim maloletnikom uhapšeni dok su sipali gorivo u traktore iz kanistera, što potvrđuje sumnju da su se spremali za napad na Srbiju i uvođenje sankcija Rusiji. Vođa bande je pobegao na kombajnu, potera za njim još je u toku.

Zločinačka grupa sa Stare planine, kojom je rukovodio zloglasni čobanin Arsa K. planirala je da izvrši atentat uz pomoć ovna maskiranog u ovcu, i to u trenutku dok bi On obilazio bačije i probao prevreli sir. Zločinci su mesecima dresirali ovna po imenu Rade, navodeći da udara u Njegovu figuru iz sve snage.

Arsa se branio da jeste postojao neki plan, ali da ideja nije njegova nego Radetova, koji je teško podnosio okolnost da su se njegove ovce, umesto da rade svoj posao okrenule ludaku, drugom mužjaku, takoreći.

Određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati, pošto je kod dotične muške ovce pronađena slika mete. Ovan je najavio štrajk glađu i odbija seno.

Mafijaška grupa živinara iz Pomoravlja planirala je atentat uz pomoć agresivnih besnih petlova i gusana, kažu pouzdani izvori, a za završni udarac nabavljen je noj plaćenik sa Zapada. Organizator grupe, prodavac jaja na žitkovačkoj pijaci, čovek koji je u svakoj prilici javno psovao našeg Putina – Sava zvani Puša, brani se ćutanjem.

Grupa opasnih penzionera, odmetnutih od PUPS-a, uhapšena je uz pomoć jakih specijalnih snaga dok su tobož igrali šah na Kalemegdanu. Pitanje „ko jede kralja?“ bilo je šifra za opšti juriš staračkih trupa na dvor, gde bi penzioneri izvršili atentat nasilnim davanjem po pola penzije za preporod Srbije. To bi dovelo domaćina do sudbinskog stresa i ganuća i ubilo ga. Jedan od brojnih Krkobabića je tim povodom izjavio: penzije prate plate.

Banda tetkica i domara je osmislila napad na Njega uz pomoć insajdera. Već davno su vrbovali Šešelja, koji se pretvarao da je zaboravio bilo čiju prošlost. On bi kao tetkica presvučen u teču upao u privatne odaje, „ i lično pridavio tog malog, ništavnog, ljigavog izdajnika“. Iz izvora bliskog vrhu policije smo dobili podatak da je upravo Šešelj otkrio mračni plan, i tako sprečio sebe da izvrši novo zlodelo. U ovom trenutku V.Š. je na Pinku i najavljuje atentat na Radu Trajković.

Uhapšena je i zločinačka grupa baba vračara iz okoline Negotina, koje su smislile podli plan da Ga crnom magijom i vudu tehnikom dovedu do slabljenja, blesavluka, histerije, dodatnog silaženja s uma, i postepenog nestajanja. Pored magije, starice su u jednom seoskom dvorištu organizovale borilački kamp, kao i vežbe gađanja iz tandžara i krateža. Tamo ih je uvežbavao lično Džejston Statam, koga je poslala britanska MI6. Vođa te opasne bande Baba Darka je nasilna, naoružana i nalazi se u bekstvu.

Usamljeni ubica, presvučen u crnog pantera, ubačen je u Srbiju samo zbog atentata. Pantera je dronom spustila velika sila sa Zapada kako bi bio zaustavljen napredak Srbiji i bile uvedene sankcije Rusiji. Seoski lovci, lovci bombarderi, vojni dronovi i Vulin tragaju za njim.

Najopasnija grupa uhapšena je u Pećincima. Nju čine deca izbačena iz vrtića navodno zato što im roditelji ne pripadaju vladajućoj sekti. U toku je opsežna istraga, ali članovi zloglasne bande, osim planiranog napada na vrh države i uvođenja sankcija Rusiji, ne otkrivaju šta su sve nameravali da rade protiv Srbije.

Vođa bande Stefan, 4,5 godine, uporan je u svom opasnom naumu: ne znamo tačno ko nam je to učinio i zbog čega. Ali mi ćemo ga uhvatiti i suditi mu, kad tad.