Ćiro Blažević: Plakao sam od sreće 15 minuta. Hvala Daliću i njegovim vitezovima



Hrvatska je drugi put u povijesti osvojila brončanu medalju na svjetskom prvenstvu. U utakmici za treće mjesto na SP-u u Kataru svladala je Maroko 2:1 golovima Joška Gvardiola i Mislava Oršića. Druga je to uzastopna medalja za Hrvatsku nakon srebra prije četiri godine u Rusiji. Prva bronca osvojena je 1998. u Francuskoj. Ukupno je ovo treća medalja za Hrvatsku u tek šest nastupa na svjetskim prvenstvima.

Nakon utakmice Zlatko Dalić je medalju posvetio Ćiri Blaževiću: "Ovo je bronca zlatnoga sjaja. Bila je teška utakmica, ovo je medalja za cijeli hrvatski narod, za sve koji navijaju za nas. Na dva svjetska prvenstva zaredom osvojili smo dvije medalje. Pobjedu bih poklonio Ćiri Blaževiću, čovjeku koji je sve ovo započeo. Šefe, ovo je za Vas. Mogu ja osvojiti pet medalja, ali Vi ćete uvijek ostati trener svih trenera."

"Proplakao sam zadnjih 15 minuta utakmice"

Nakon utakmice kontaktirali smo legendarnog Ćiru i zatražili ga komentar najnovijeg uspjeha hrvatske reprezentacije: "Ovo me vratilo u život. Zadnjih 15 minuta utakmice sam već plakao od sreće jer sam vidio da nam ništa ne mogu, da pobjeđujemo i ulazimo među najveće nogometne velesile na planetu.

Mi smo to zaslužili. Želim zahvaliti Daliću i njegovim herojima, njegovim vitezovima koji su osvojili ovo treće mjesto na jedan ponosit, hrvatski način. Svaka im čast. Čuo sam kad mi je Dalić posvetio pobjedu, puno mi to znači. Ja sam sve učinio u svoje vrijeme, on je tome svjedočio i hvala mu na svemu i toj posveti."

Izvor: Index.hr