Vučić: Marokanci su nam braća, navijat ću za njihNakon što je otvorila Svjetsko prvenstvo u Kataru utakmicom protiv Maroka hrvatska nogometna reprezentacija će ga zatvoriti protiv istog suparnika. Podsjetimo, Hrvatska i Maroko su otvorili natjecanje u skupini F odigravši na stadionu Al Bayt u Al Khoru bez pogodaka.

U subotu 17. prosinca dvije reprezentacije sastat će se u okršaju za treće mjesto u kojem će Hrvatska loviti svoje treće, a Maroko svoje prvo odličje u povijesti svjetskih prvenstava. Na srpskom RTS-u gostovao je tamošnji predsjednik Aleksandar Vučić, koji je odgovorio na pitanje za koga će navijati:

"U finalu ne znam za koga ću navijati, znam za koga ću navijati u utakmici za treće mjesto - za Maroko, to su naša prava braća, koja nikad neće priznati nezavisno Kosovo. Oni imaju problem sa Zapadnom Saharom. Sad ćete mi reći da cijeli Novi Pazar navija za Maroko, a ja trebam reći da neću navijati za njih jer su muslimani? Pa oni su naša braća, prijatelji." 

"Navijao sam i za Argentinu"

Otkrio je kako za Hrvatsku nije navijao ni u polufinalu: "Poštujem sve, idite u Hrvatsku na more, ja neću, navijajte za Hrvatsku, ima vas koliko, 11, 12 posto, ja neću. Čestitam vam na izvanrednom uspjehu, ja sam navijao i za Argentinu, a i za sve druge da vam budem iskren i tako će biti i ubuduće i nitko mi to neće zabraniti i uvijek ću govoriti slobodno."

Izvor: Index.hr