DRAŽA PETROVIĆ - Otvoreno pismo Kosovu i MetohijiDraža Petrović, kolumna za portal N1

Drago Kosovo, uvažena Metohijo,

Pišem vam u ovom historijskom trenutku za srpski narod kako bih vas obavestio o najnovijim dešavanjima zbog kojih imate velike šanse da od srca Srbije postanete Zajednica srpskih srcolikih opština, što će verovatno izazvati brojne kardiološke probleme kod svih onih kojima ste bili srce, a možda i kod onih kojima je predsednik Vučić bio mozak.

Želeo bih, naime, da vam skrenem pažnju na jednu okolnost. Možda ste primetili da je predsednik Vučić donedavno bio veoma cenjen čovek u belom svetu, posebno je bio veoma cenjen čovek u belom svetu kada je sam opisivao koliko je veoma cenjen čovek u belom svetu, celom belom svetu su se tresle gaće od predsednika Vučića, ali su onda iz belog sveta na vrata došla petorica iz belog sveta i predsednik Vučić je za tili čas postao veoma ucenjen čovek od strane belog sveta.

I izgleda da se ono trešenje gaća prebacilo sa belog sveta na predsednika Vučića, čoveka kome se nikada do sada nisu tresle gaće, pa je moguće da je trešenje gaća zarazna bolest kojom su namerno zarazili našeg predsednika, takozvanog Vučića.

Tužno je bilo videti čoveka kome se nikad ne tresu gaće, kako mu se tresu gaće, bar je tako izgledao u trenucima naprasnog trešenja gaća, samo, nemojte to nikome da kažete.

Delovalo je da je predsednik Vučić veoma ucenjen čovek od belog sveta jer je sam opisivao koliko je ucenjen čovek od belog sveta, pa je izgleda odlučio da se, tako ucenjen, u narednom periodu počne baviti izdavanjem Kosova i Metohije, jer je rentijerstvo u poslednje vreme postalo baš unosan biznis.

Izdavanje bilo čega Rusima je odličan i lukrativan posao, pa se predsednik lepo setio kako da izdavanjem još malo pojača naš impresivni državni budžet.

Dao je oglas u novine, u rubrici nekretnine, odmah ispod oglasa: “Izdajem trosoban stan na Miljakovcu sa garažom, veoma povoljno”, samo je u njegovom oglasu pisalo “Izdajem trosobno Kosovo sa Metohijom, veoma povoljno”. I nije čudo da se veliki broj stranih agenata u poslednje vreme mota po našoj zemlji, jer tek sad shvatamo da su to strani agenti za nekretnine.

E sad, drago Kosovo i uvažena Metohijo, možda je loša vest za vas da Rusi u ovom trenutku nisu zainteresovani za trosobno Kosovo sa Metohijom, nego će vas verovatno predsednik izdati nekom sasvim trećem. Ko uopšte nije Rus.

Naime, predsednik je pre neki dan opisao kako je tokom samo jednog sastanka od one petorke iz belog sveta saznao svašta nešto, pa je od cenjenog za tili čas postao ucenjen. Saznao je, kako je rekao, da će se zaustaviti evropske integracije, što nikog nije uznemirilo, jer kog još Srbina boli uvo za evropske integracije, kada će ionako da pobegne u Evropu kad mu se ukaže prva prilika, pa će automatski biti evropski integrisan, i to bez predsednika Vučića u paketu.

Saznao je, kako je rekao, da će se vratiti vize, a koga još boli uvo za vize, kad niko ne putuje dalje od Prokuplja.

Saznao je da će se obustaviti investicije, pa neće više niko moći da mota kablove po ceo dan u pelenama za 400 evra, a izgleda su mu rekli da će sem obustave investicija da se obustavi i izvoz lignji za Srbiju, što će imati nesagledive posledice za punjene lignje, predsednikovo omiljeno jelo.

Tu se narod već zabrinuo, jer lignje ne žive u Savi, Dunavu i Moravi, pa bi zabrana izvoza lignji u našu zemlju mogla da bude ozbiljan problem za zdravu ishranu našeg predsednika.

Rekli su mu izgleda i da će, ako predsednik ne počne sa izdavanjem Kosova, da oni nađu nekog drugog u našoj zemlji koji bi se prihvatio tog atraktivnog posla, pa je predsednik zato dobio napad “tresogaća”, i postao ucenjen, jer predsednik zna, a zna i Srbija, da čovek može živeti bez Kosova, ali ne može živeti bez jedne stvari na slovo V.

A nije voda. I nije vazduh.

Ne može se dakle, shvatio je predsednik, a shvatili su i naprednjaci, i glasači, živeti bez Vode, Vazduha ili Vučića, pa je izdavanje Kosova postalo državna politika, gde će svi oni koji su protiv izdavanja biti proglašeni za izdajnike, a oni koji su za izdavanje će biti za velike patriote koji brinu o svojoj zemlji i svom narodu. Tako da će zahvaljući mudroj politici (u)cenjenog predsednika, svi izdajnici konačno postati rodoljubi, a svi ostali će ostati izdajnici.

I još nešto: velike su šanse da od kosovskog mita ostane samo kosovski mito.

Vita jela, zelen bor, čekam brzi odgovor.