JELENA OBUĆINA - Dve su stvari strašne. Prvo, to što se dečaku i mladiću desilo, i drugo sve što je sa njihovom traumom urađeno potomJelena Obućina, uvodni komentar za Dnevnik Nova S

"Dva protesta na Kosovu danas, jedan Srpske liste, drugi protiv nje. Dva su i povoda - za prve 'pucanj u decu', za druge 'izdaja'. Dve su i adrese, prvi su okupljeni zbog 'zaigranog' Kurtija, drugi zbog 'zaigranog' Vučića. A predsednik ne igra, mada je sa Hiladara otišao pravo na karneval. Da tamo kaže da KFOR povratak vojske ne dozvoljava i da mu je savest mirna", rekla je Jelena Obućina na početku Dnevnika na TV Nova S.

„Dva su razloga da tako govori. Prvi, probao je ono što po Rezoluciji ima pravo. I drugi, opozicija mu o Kosovu više nije problem. Oni da dokažu da nisu protiv Srbije, listom pucanj pripisuju Kurtiju. Rikošet Vučićeve ratne retorike sa Pinka niko više ne pominje.

I još dve su stvari strašne. Prvo, to što se dečaku i mladiću desilo, i drugo sve što je sa njigovom traumom urađeno potom. Ali o tome nema reči, baš kao ni o dve barikade u Srbiji na Božić. Jednu drže seljaci Dadinaca braneći reku, drugu drže seljaci Kosjerića braneći kuće i put od kamenoloma. Gotov je i drugi dan Božića. Možda od sutra bude bolje“, zaključila je Jelena Obućina.

Izvor: Nova.rs