Uroš Panić koji se bahatio lamborginijem – direktor očevog rentakara



Uroš Panić nije vlasnik renatakar firme, ali je na čelu ogranka preduzeća koje je u vlasništvu njegovog oca. Iako je firma Uroševog oca Petra Panića registrovana za "konsultantske aktivnosti", jedan od ukupno četiri ogranka za delatnost ima upisano - iznajmljivanje i lizing vozila. Da li je javnosti poznat lamborgini u vlasništvu baš te firme - nije poznato. Evidentno je samo da nije u ponudi za rentiranje.

„Proverama je utvrđeno da vozilo marke lamborgini koje je 27. marta ove godine privremeno oduzeto od U.P. nije u njegovom vlasništvu, već jedne rentakar agencije“, naveo je MUP u saopštenju objavljenom u sredu 5. aprila, u kojem između ostalog navodi i da je protiv njega, zbog snimanja sopstvene nebezbedne i nepropisne vožnje i objave na društvenim mrežama, podneto više zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka.

A „jedna rentakar agencija“ bi, prema podacima Agencije za privredne registre, mogla da bude „Rentakar semlin“ – ogranak preduzeća „Petar Pan semlin“ u stoprocentnom vlasništvu oca Uroša Panića.

Naime, podaci APR pokazuju da je vlasnik zemunskog preduzeća za usluge u oblasti ugostiteljstva, turizma i marketinga „Petar Pan semlin“ – Petar Panić.

Preduzeće ima četiri ogranka koja se bave različitim delatnostima: ugostiteljstvom, zatim trgovinom metalnom robom, bojama i staklom, pa proizvodnjom predmeta od plastike za građevinarstvo, ali i rentakarom. Upravo je zastupnik (direktor) ogranka – pod nazivom „Rentakar semlin“ – registrovanog za „iznajmljivanje i lizing automobila i lakih motornih vozila“  – Uroš Panić, koji je javnosti postao poznat po „slučaju lamborgini“.

Na zvaničnom sajtu „Rentakar semlina“ navedena je i ponuda vozila koja se daje u najam. Među njima nema automobila klase lamborginija. Ali, to ne mora da znači da preduzeće nema u svom voznom parku ovakve automobile koji se ni ne daju u najam.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su automobil lamborgini, posle snimka na kom Uroš Panić, sin Petra Panića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića bahatom i divljom vožnjom ulicama Beograda u lamborginiju, izaziva policajce da ga zaustave.

„Za bahate, bezobzirne i nasilne vozače nema mesta na ulicama. Ministarstvo unutrašnjih poslova zakonito, odlučno i dosledno u borbi protiv svake vrste ugrožavanja bezbednosti građana“, navedeno je na zvaničnom Instagram nalogu MUP-a.

Panić je pre nekoliko dana objavio video snimak na kojem se čuje kako preti pripadnicima MUP i vređa ih:

„Nek dođu sa ortacima da me jure, evo Cara Dušana, Dorćol, nek dođu da im pokažem šta je beogradski fantom“, rekao je Panić.

Izvor: N1 Beograd