Hana Selimović: „Javite Karleuši da država i njene pare pripadaju nama, njenim građanima“Glumica Hana Selimović reagovala je na izjave Jelene Karleuše u emisiji Hit tvit na Pinku.

Kako piše N1, ona je, na Instagramu, rekla da bi neko trebalo da „javi Karleuši da su pare državnih institucija, pare poreskih obveznika, dakle državne, a da država nije onoga ko njom upravlja, već pripada nama, njenim građanima“.

„A taj koncept ‘ćuti, radi i plaši se’ pripada feudalnom ustrojstvu, nasleđu robovlasništva, koje je civilizacija manje više uspešno pokušala da iskoreni, tako da pravo na pobunu nije samo privilegija beskućnika i građani zemlje nisu robovi bez prava na glas, samo zato jer, zamisli, žive od svog rada“, napisala je Selimović.

Glumica je dodala da je „taj somnabulni argument primitivan“.

„Taj somnabulni argument je toliko primitivan, deplasiran i pre svega bez logike, da sam gotovo iznenađena, čak i kada dolazi iz opskurne emisije poput one koja vrlo neuspešno podražava ozbiljan politički talk show“, zaključila je Hana Selimović.

Njenu objavu je na Instagramu preneo i glumac Slaven Došlo.

Podsetimo, Karleuša je kritikovala glumce koji igraju u serijama i filmovima koje finansira Telekom, a koji podržavaju proteste „Srbija protiv nasilja“. 

Izvor: Danas, N1 Beograd