DRAŽA PETROVIĆ - Glumci, Bakarec i CIADraža Petrović, kolumna za portal N1

Nebojši Bakarecu oduvek su bili sumnjivi ti glumci, ni sam nije znao zašto, dok jednog dana, pre neki dan, nije otkrio čudnu tajnu podudarnost između glumaca i ozloglašene CIA.

Tu tajnu podudarnost pre njega niko nije uočio zato što je malo talenata za otkrivanje svetskih i domaćih misterija & zavera, kakav je Bakarec.

– Jasno je da je reč glumci direktno ukazuje da oni rade protiv naše zemlje, jer na reč glumci samo treba dodati jedno A, i razotkriveni su u totalu kao delo svetske zavere protivu srpskog naroda i našeg predsednika – rekao je Bakarec i na čuvenoj kineskoj tabli napisao – glumCIA.

– CIA, predsedniče, CIA, upropastili su pola sveta – rekao je Bakarec predsedniku i slavodobitno još jedared napisao na tabli – glumCIA.

– U naše vreme se znalo, čim vidiš nekog glumca znaš ko je, a u ovo vreme čim vidiš nekog glumca, ne znaš ko je – citirao je Bakarec jednog velikog glumca, čije veze sa CIA nisu utvrđene, ali je jasno da je svojevremeno glumio Čvorović Iliju, simpatičnog paranoika koga je daleko prevazišao antipatični paranoik savremenog sveta, Bakarec.

– Bravo majstore. Zlata vrediš za našu pravednu naprednjačku borbu protiv belosvetskih hohštaplera i domaćih glumaca – rekao mu je predsednik i predložio da se Bakarec ubuduće preimenuje u Zlatarec, jer bakar nije vredan ko zlato, odnosno ko nesuđeni Zlatarec, naprednjački genije. Ili što bi naš narod rekao: „Kur, bato, bakar nije zlato!“

Nebojša Bakarec, dakle, sem da su glumci osvedočeni agenti CIA, otkrio je još jednu neverovatnu stvar: glumci glume u serijama i filmovima i za to primaju honorare!

– Zamislite to, snimaju i privatno preduzeće našeg predsednika, Telekom, još im daje pare, umesto da ih pustimo da kopaju po kontejnerima i pocrkaju od gladi – kazao je Bakarec, zbog koga Telekom treba preimenovati u Telesom, preduzeće koje bi snimalo samo serije o somovima, predsedniku i Bakarecu.

Uz to, dodao je Bakarec, naš predsednik ne samo da glumi u serijama o sebi i filmovima o nama, nego ih i režira i montira i sve to za DŽ. Ni dinara ne traži, njemu je bitno samo da ga ljudi gledaju što više, na što više kanala. Snima iz zadovoljstva, besplatno, a ne kao ove derikože predsednikovog privatnog preduzeća, Telekom.

– Država sponzoriše i plaća sve redom glumce i oni su slobodni da glume i budu plaćeni od državnog Telekoma, svi ti glumci koji učestvuju na protestima… – mahao je Bakarec po Skupštini platnim spiskom glumaca, pritom netačnim, koji mu je neko dao da pročita u parlamentu, jer kao što reditelji teško nalaze nekog ko će da igra odvratnog i ljigavog glavnog negativca, tako čak i naprednjaci teško nalaze nekog ko će da denuncira glumce po Skupštini, sem te osobe na slovo B.

Ne, nije u pitanju gospodin Budalović, mada ne bi ništa menjalo stvar, već, ko što znate, osoba na slovo B koja se zvanično zove Bakarec.

Bakarec je dakle izvanredan talenat da drži govore po skupštinama i hajkama na vukove, pa je razotkrio glumačku glumCIA bandu na čijem čelu je Dragan Bjelogrlić, stari promoter vršnjačkog nasilja koji se navodno bori protiv nasilja.

– Otkrio sam da je Dragan Bjelogrlić kao mali bio bombaš, predstavljao se kao Sirogojno, i tako mali nosio je bombe čak i u školu, partizansku školu! Ej, bombe u školu! A bori se protiv nasilja u školama! – vikao je Bakarec.

Onda, nastavio je, Bjelogrlić se bori protiv nasilja a u njegovoj seriji „Senke nad Balkanom“ odsekli su bar osam glava, otprilike jednu po epizodi.

– Kako čovek koji tera ljude da seku glave po serijama može da se bori protiv nasilja? – upitao je Bakarec.

Još je rekao da je Bjelogrlić svojevremeno u četiri ujutru u hotelu Ambasador u Nišu izbubecao mučki, spreda, znamenitog reditelja Predraga Gagu Anonijevića, što je snimila sekjuriti kamera, pa je taj potresni snimak o bubecanju reditelja filma „Dara iz Jasenovca“, postalo svedočanstvo o genocidu koji Dragan Bjelorgrlić sprovodi nad rediteljima dosadnih filmovima.

I po tome će se snimati dugometražni igrani film „Gaga iz Ambasadora“, storija o genocidnoj tvorevini zvanoj Dragan Bjelogrlić – Bjela, koji je poznat da gde god dođe uvek bude nekog b(j)elaja, još od kada je kao mali nosio bombe u školu.

– I ja kad sam bio mali mogao sam biti bombaš Sirogojno, ali nisam, već sam postao naprednjački Sirogovno… Pardon, štamparska greška, postao sam naprednjački Sirogojno, čovek koji baca bombe, ali samo mudre verbalne bombe na neprijatelje naše zemlje – kazao je Bakarec u svom izlaganju o povlašćenoj kasti našeg društva, takozvanim glumcima koji traže da im plate da igraju u serijama i filmovima, umesto da volontiraju ko sav pošten svet.

Posle glumaca, za Bakareca da se spreme fudbaleri Premijer lige, jer ako, na primer, Hari Kejn podrži proteste, Bakarec će da izvadi spisak kolko Liverpul, Mančester junajted ili Totenhem primaju para od Telekoma, pa će i oni, braćo i sestre, da vide svoga Boga.

Sram ih bilo. Mislim ove koji primaju pare od Telekoma, nikako Bakareca i šefa mu.