Glumac Milan Marić: Da Srbija bude zemlja ljubavi, tolerancije, radosti, otvorenosti, empatije, pravde, a ne zemlja strahaGlumac Milan Marić ocenio je na protestu "Srbija protiv nasilja" da ćemo se kao društvo teško oporaviti od tragedija koje su se desile pre mesec dana. "Želim da svom detetu ostavim zemlju u kojoj će moći da bude dete. I znam da to možemo svi. Živela ljubav, živela sloboda", podvukao je Marić. 

„Pre nešto više od mesec dana desile su se tragedije koje su nas sve ranile i od kojih ćemo se teško oporaviti kao društvo. Ja znam da vreme vratiti ne možemo. Znam da njihove živote vratiti ne možemo, ali ono što možemo je da možemo učiniti sve da se tako nešto nikome više nikada ne dogodi. Ono što možemo, možemo se zavetovati da ćemo popraviti ovo društvo i da se nikada nećemo odreći njega“, poručio je Marić.

Dodao je da je na protestu zato što želi da Srbija bude zemlja tolerancije, zemlja otvorenosti, zemlja empatije, zemlja ljubavi, zemlja pravde, zemlja radosti – a ne zemlja nasilja.

„Ne zemlja mržnje, ne zemlja straha, ne zemlja u kojoj vam vlast kaže: ‘Idite negde drugde, ako vam se ovde nešto ne dopada. Ne zemlja nesrećnih. Dosta je nesreće bilo. Moja generacija je odrastala u inflacijama, u bombardovanju, u kriminalu. Odrastali smo gledajući naše roditelje zbunjene i uplašene. Odrastali smo gledajući naše roditelje u redovima. Gledajući ih ponižene, gledajući ih nesrećne. Ja ne želim da svom detetu budem zbunjen i uplašen“, naglasio je Marić.

Napomenuo je da prema njegovom detetu želi da bude srećan, i da nema pognutu glavu. Da detetu ostavi zemlju bez nasilja, i da mu ostavi Srbiju kakvu njegova generacija nije imala.

Izvor: N1 Beograd