Nikola Kojo tužio Maju Gojković



Glumac Nikola Kojo tužio je ministarku kulture Srbije Maju Gojković, objavio je portal Nova.rs.

„Maja Gojković je već tužena“, rekao je Kojo za Nova.rs.

Kako podseća Nova.rs, Kojo je na protestu „Srbija protiv nasilja“ kritikovao predsednika Aleksandra Vučića, rekavši da je „uspeo da ukrade radost svojim mrakom koji širi oko sebe i svojom interesnom grupom“.

Kazao je i da je „protiv nasilja u svakom smislu koje nam se duže od 30 godina dešava, a posebno od kada je dotični gospodin na vlasti“ i poručio da „treba zaustaviti zlo“.

Komentarišući izjavu predsednika Vučića da glumci ne bi trebalo da pričaju o diktatorskom režimu u Srbiji, jer da je režim takav ne bi ni imali priliku da zarade novac, što se naročito odnosi na sredstva koje dobijaju snimajući serije iza kojih stoji Telekom, Kojo je podsetio:

– Mi smo akcionari, to je državna firma, a država to smo mi, a ne on.

Osvrnuo se i na nedavni skup SNS-a, istakavši da je podela u društvu sve manje i da se to videlo i po ljudima koji su bežali s tog mitinga, svesni da tako zarađuju svoje dve hiljade dinara:

– Žao mi je što se ne osveste i ne porazmisle kada im ta novačanica dođe u ruke, ko im je to platio. On lično ili je to od poreza ili od zaduživanja – upitao je Kojo.

Zbog toga se na glumca „sručila lavina“, pa su ga, između ostalog, poslanici SNS-a u Narodnoj skupštini „prozivali“ obnarodovavši njegove honorare, i nazivajući i Koja pogrdnim imenima, ali najpre je reagovala članica Predsedništva Srpske napredne stranke i ministarka kulture Maja Gojković saopštivši da Kojo „izvrće činjenice kako bi se sakrila i potcenila podrška Vlade Srbije i aktuelne vlasti filmskim radnicima, koje do 2012. godine praktično nije bilo“.

„Zaista sam zgrožena porukama mržnje koje je Nikola Kojo uputio, nazivajući građane Srbije pogrdnim i uvredljivim imenima. Podrugljivo, uvredljivo i sa nipodaštavanjem govoriti o građanima, samo zato što ne dele njegovo političko mišljenje i to na skupu koji se tobože organizuje povodom borbe protiv nasilja, je duboko zabrinjavajuće. Ako Nikola Kojo zna da se serije i filmovi snimaju novcem građana, morao bi da zna i da novac građana dolazi dobrim delom i od onih koje on naziva ‘ovcama i govedima’ i omalovažava samo zato što imaju drugačije mišljenje. Niko ne sme i nema prava da na tako neprimeren i necivilizovan način vređa građane Srbije i da im osporava pravo na opredeljenje i slobodu da ga izraze“, poručila je Gojković.

Izvor: N1 Beograd, Danas