Dalija Orešković poručila HDZ-ovcima: ‘Proganjat ću vas jednog po jednog! Bando prokleta!‘Društvenim mrežama proširio se isječak s jučerašnje sjednice Sabora u kojem je zastupnica Stranke s imenom i prezimenom Dalija Orešković potpuno izgubila živce zbog komentara iz redova vladajućih.

Za saborskom govornicom prvo je rekla:

‘U ime svih branitelja čije su tvornice, a s njima i radna mjesta nestala u pljački počinjenoj od strane hrvatskih vlasti nakon rata, u ime svih branitelja koji nisu privilegirani povlaštenim državnim kreditima, subvencijama, političkim pozicijama i stranačkim iskaznicama, u ime svih branitelja kojima smeta korupcija koja je uništila snove o pravednoj i pravnoj državi, u ime svih branitelja čije se sudbine mogu poistovjetiti s pričom iz ovog govora, još jednom onoj drugoj strani sabornice i politike poručujem - bando prokleta!‘, kazala je Orešković.

‘Svima koji danas nakon burnog početka rasprave o proširenju prava branitelja uporno okreću naopako smisao svega što sam uvodno izgovorila, nazivajući me bolesnom i sotonom, poručujem da ja nisam protiv branitelja, naprotiv, ja sam na njihovoj strani. A zbog onog za što se u politici borim, trebali bi i oni biti na mojoj. Korupcija koja pustoši Hrvatsku nije vrijedna žrtve pravih branitelja, i razlike između njih i HDZ-ovih profitera‘, rekla je.

Nakon kritika koje su joj na izgovoreno upitili neki kolege zastupnici, Orešković je odgovorila:

‘U ovakvoj situaciji kad državu potresa ovako velika korupcijska afera koja stvarno predstavlja dokaz da imamo mafiju na vlasti, vi ćete raditi točno - što? Slati poruke da institucije rade svoj posao. Koje institucije? Ove koje ste razrušili? Gdje nam je DORH? Gdje nam je USKOK? USKOK u kojem imamo tridesetak pravosudnih djelatnika. Recite mi s kojim to resursima, s kojom to snagom će oni sada udariti na Andreja Plenkovića i reći, evo, činjenica je da je on potpisnik ključnih uredbi o plinskom poslovanju što ga čini glavnom metom i jednim od glavnih osumnjičenika?‘, kazala je Orešković.

Osvrnula se i na omiljenu poštapalicu pojedinih, uglavnom desnih, zastupnika prema kojoj svi oni koji ukazuju na nepravilnosti zapravo - mrze Hrvatsku.

‘Spomenite mi još jednom da mrzim sve hrvatsko i - časna riječ - proganjat ću vas jednog po jednog i u sabornici i izvan nje nakon ovog mandata! I vi ćete meni danas govoriti o domoljublju? E pa nećete! I ponovit ću ono što sam rekla za ovom saborskom govornicom dok me štiti saborski imunitet zbog svega što ste u Hrvatskoj napravili u proteklih 30 godina. Još jednom vam poručujem - bando prokleta!‘

Izvor: Jutarnji list