Studentkinja: Martinoviću, zašto virite u tuđa dvorišta, ne opraštamo vam



Studentkinja druge godine Fakulteta političkih nauka u Beogradu Anđela Radosavljević izjavila je na protestu "Srbija protiv nasilja" da mladi više nikada neće prihvatiti narativ da ćute i da studenti ne opraštaju ministru državne uprave i lokalne samouprave Aleksandru Martinoviću koji je, kako kaže, uvredio sve građane i građanke Srbije.

„Stajati ovde na bini nakon Pavla Cicvarića znači da ste spremni da vam se desi isto što i njemu, a to je targetiranje njega i njegove porodice samo zato što je rekao svoje mišljenje“, rekla je studentkinja i istakla da je to podsećanje na ono zašto jesu na protestu.

Niste sami sve nas je više i biće nas sve više, poručila je ona.

Kako je naglasila, mladi nikada više neće prihvatiti narativ da čute, da nisu aktivni, da ne glasaju na izborima i da ih ne zanima politika.

„Došlo je vreme da se stavi tačka na to, ne želim dravu gde ljudi žive u strahu, gde nema nema slobode govora“, rekla je Anđela i dodala da ne želi državu u kojoj „za našu decu ne znači za našu decu, gde ako hranite psa, mačku ili ribicu treba da vas bude sramota“.

„Zašto virite u tuđe dvorište, a ne bavite se svojim, a vaše dvorište bi trebalo da bude  ova zemlja i njeni građani“, rekla je ona povodom izjave ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandra Martinovića na račun opozicionih poslanika koji nemaju decu.

Kako je rekla, nije pogrešno protumačena ta rečenica kojom je ministar, dodaje ona, uvredilo sve građane Srbije uz ocenu da je ljudski izviniti se za grešku.

„Ali ovo je slučaj kada se izvinjenje ne može prihvatiti. Ne opraštamo Martinoviću. Ovakvi slučajevi nas podsećaju zašto se svake nedelje borimo“, rekla je studentkinja FPN.

Izvor: N1 Beograd