Tužiteljka bez kazne zbog skrivanja predmeta o Vladimiru CvijanuPrekršajni sud u Beogradu obustavio je zbog zastarelosti postupak protiv tužiteljke Nataše Krivokapić, nekadašnje šefice Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u čijoj je nadležnosti bio predmet koji je formiran nakon što je pronađeno telo političara Vladimira Cvijana, piše danas Nova.

Advokat Ivan Ninić, koji je protiv tužiteljke Krivokapić podneo prijavu nakon što je više puta zahtevao da mu se dostave informacije i uvid u predmet, izjavio je za taj list da je „odluka o zastari najbolji dokaz toga kako se ljudi u pravosuđu štite među sobom“.

Ninić je prijavu protiv Nataše Krivokapić podneo jula 2021. godine navodeći da u svojstvu rukovodioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, nije omogućila uvid u informacije koje se tiču predmeta „Cvijan“.

Advokat je u svom zahtevu zatražio da mu se dostave informacije o tome da li je predmet „Cvijan“ u prethodnom periodu „nosio neke druge oznake i brojeve“, zatim da li je sa njim bio združen još neki predmet, i koje sve isprave čine pomenuti predmet.

Izvor: Novine Nova, Beta, N1 Beograd