„I treba tako kada svi ćutimo“: Posečen je novi drvored u centru Beograda



Rušenje i seča drveća u Beogradu se nastavlja, a ovog puta na meti gradskih vlasti je bio drvored u Gospodar Jevremovoj.

Posečeno je višedecenijsko drveće u Gospodar Jevremovoj između Francuske i Skadarlije, a fotografija objavljena na stranici Udahni ako smeš razbesnela je sve koji su voleli da prođu tom ulicom.

„I treba tako kada svi ćutimo“, mnogi su gorko prokomentarisali.

„Naravno ionako nema parking mesta. Šta će nama zelenilo samo troši CO2“; „Betoniraj samo, drveće ne treba… A posle vrućina, klima se menja… Pa sami je menjamo“; „I kaldrma divna vidim raskopana :((( Muka mi je, ali bukvalno muka od ovih „gradskih uređivača“. Dno dna, kiča i neukusa, o kvalitetima da se ne govori“; „To rade oni koji u životu nisu imali ulice. Grad bez drvoreda nije grad“; „Šta će nam drveće kad nemamo mozga, kiseonik nam i ne treba. Ćutimo ko mule, a oni rade šta hoće“, „Zašto ovoliko mrze drveće?“, pišu ljudi, a najviše reakcija izazvao je jedan citat.

„Tek kad poseče i poslednje drvo, uhvati poslednju ribu i zatruje poslednju reku, beli čovek će shvatiti da ne može da jede novac.“ – Crveni Oblak, poglavica Sijuksa“

Izvor: Citymagazine.danas.rs