Studenti najavili radikalizaciju protesta: U petak blokada 24 sataAktivisti iz neformalne grupe Borba (Studenti protiv nasilja) predali su ponovo u Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave zahtev za otvaranjem biračkog spiska u sklopu zahteva da se istraže dešavanja prilikom izbora 17. decembra i da se oni ponište. Oni su najavili blokiranje Ministarstva lokalne samouprave pozivima i pisanim zahtevima samo sa jednim pitanjem: "Kada će početi sa otvaranjem biračkih spiskova"?

Podsetimo, studenti su u ponedeljak održali šestočasovnu blokadu u Beogradu. Njihov glavni zahtev je – otvaranje biračkog spiska.

Prvi protest u organizaciji ove neformalne grupe organizovan je u ponedeljak, kada je pomenutom ministarstvu upućen zahtev za otvaranje biračkog spiska, a kako se ono proglasilo nenadležnim, zahteve su uputili lokalnim samouprava. Tada je bila i blokirana raskrsnica kod Vlade Srbije.

Aktivista Jovan Bijelić je najavio za petak blokadu koja će trajati 24 sata i nakon koje će se otići na protest ProGlasa koji će biti održan kod Terazijske česme.

Izvor: N1 Beograd, Nova.rs