Selmi Bajrami zabranjen ulazak u SrbijuPevačica Selma Bajrami zadržana je danas na aerodromu kada je pokušala da uđe u Srbiju, saznaje Tanjug u bezbednosnim strukturama. Ona je zadržana na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" i odmah ukrcana u avion kojim je vraćena u Sarajevo.

Ovim povodom pokušali smo da stupimo u kontakt sa Selmom, ali do trenutka objavljivanja ovog teksta nije odgovarala na poruke i pozive.

Podsetimo, 25. novembra 2023. godine u javnosti je izašao snimak na kojem Selma pokazuje dvoglavog orla, pevajući albansku pesmu "Valle Kosovare".

- Pošto vidim da je neki ovde mozgić pustio snimak sa mog nastupa u Sarajevu, gde pevam albansku pesmu, pokušavajući da na taj način ugrozi mene i moj odnos s publikom u Srbiji, imam potrebu da se oglasim. Kao što većina mojih pratioca/fanova zna da su moji koreni s Kosova, dakle moj deda je bio Albanac sa Kosova. Na pomenutom nastupu u Sarajevu, čovek iz publike mi je tu tražio tu pesmu, a ja ne vidim problem da tu pesmu i otpevam. Sutra kad dođem u Beograd, ako mi neko zatraži "Odakle si sele", npr. radu ću otpevati - napisala je pevačica tada na Instagramu i dodala:

-Muzika pobeđuje svako zlo. A ja sam uvek bila pevačica koja peva za SVE NARODE! I za Bošnjake i za Srbe i za Albance. Za sve! Svako će protumačiti onako kako on to želi. A ja vam šaljem ljubav.

Ivica Dačić rekao je tada da postoji osnov da se pevačici zabrani ulazak u Srbiju. Naime, on je na pitanje da li bi Selmi nakon ovog poteza trebalo zabraniti ulazak u Srbiju, za Informer izjavio:

- Mislim da ima razloga za to, kao i za jos neke, ali to je nadležnost MUP i bezbednosnih službi.

Izvor: Telegraf.rs