Kokan Mladenović podržao Aidu Ćorović: Ako ona ode u zatvor, imaćete posla sa nama


Pozorišni režiser Kokan Mladenović uputio je podršku Aidi Ćorović na svom nalogu na društvenoj mreži Fejsbuk, uz reči da ako ona ode u zatvor, vlast će imati posla sa njima.

„Ako Aida Ćorović ode na odsluženje zatvorske kazne jer je jajima gađala mural monstruma i ratnog zločinca, u zemlji gde predsednikovi kumovi piške prihvatljivo filtrirani kokain, a kumčići organizuju lanac prostitucije i bivaju nedostupni tim istim organima koji dokazuju snagu države na Aidi, Srbija više nema razloga da postoji. Godinama je već jako teško voleti ovu zemlju, ali ovo je kap koja čini da je se stide svi preostali normalni stanovnici. Dakle, da pojasnimo, Aida neće ići u zatvor zbog nečega čime bi se njome ponosili u normalnim zemljama. Ako ode, imaćete posla sa nama, a vi slobodno proverite ko smo i koliko nas ima“, napisao je Mladenović na svom Facebook nalogu.

Aktivistkinja Aida Ćorović dobila je rešenje Prekršajnog suda u Beogradu za izdržavanje zatvorske kazne, zbog toga što je jajima gađala mural Ratka Mladića u Beogradu.

Ona bi trebalo da bude u zatvoru maksimum 60 dana i to u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj skeli.

Ćorović je prvobitno kažnjena sa 100.000 dinara, međutim, pošto kaznu nije platila doneto je novo rešenje. Ovim se kažnjava zatvorom od 60 dana, po 1.000 dinara za svaki dan zatvora. Preostali dug od 40.000 biće naplaćen zaplenom.

U presudi se navodi da je Ćorović prekršila Zakon o javnom redu i miru, jer je „bacala jaja u pravcu stambene zgrade“ i vređala policijske službenike prilikom vršenja dužnosti.

Izvor: Danas, N1